Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, January 22, 2013

Travelog 2013 - Cameron Highland Day 1 (Jan 18, 2013)

Alhamdulillah, perjalanan dan percutian ke Cameron Highland bersama keluarga hubby berjalan lancar. Percutian yg dirancang kami adik beradik sejak 3 bulan lepas tercapai jugak. Tercapai hasrat mak nk ke Cameron Highland.

Kami bergerak dgn 2 bijik keta, sebijik keta Acik (Wan Ali yg drive) dan sebijik keta comel kami, ofkos hubby yg drive dan aku always as co-pilot. Hubby mmg xkan bg aku drive selagi dia sihat bila aku ada dgn dia. Hehehehe.

Plan asai, kami nk bertolak koi 7.30pg dan jumpak kat Caltex SP. Tp my SIL, Kak Ja terlambat sket sbb husbandnya x bole join...so kena la siapkan apa yg patut untuk tinggaikan che abang sayang dia.

Kami jumpak keta 1 lagi kat Tol Sg Dua sbb Wan Ali singgah solat dhuha dulu. Bergerak dr Sg Dua, 9pg.

Tetiba ja, otw ekon keta x sejuk. Fan x function. Alamak...mcmana  ni? Kes mcm ni pernah jadik, so kami stop kat RnR Sg Perak sat untuk breakfast dan minum pagi sambil bg keta rehat.

Kat RnR Sg Perak, terserempak dgn Papa dan Mama otw ke Klang, nk htr keta baru Uda. Hehehe...


bebudak 2 org tu, apa lg....hip hip hurey la, ada playground.

 Bertolak dr Sg Perak, hampir koi 11, itupun sbb target nk solat Jumaat kat atas. Perjalanan dan cuaca sgt smooth. Alhamdulillah ekon pun dah kembali ok.

Kami selamat sampai ke homestay yg hubby booking koi 1. Zuhur masuk koi 1.26. Kira cun la. Kami tunggu anak tuan rumah kat Petronas Brinchang. Rumah/Homestay yg kami sewa pun dekat2 situ ja. Mmg sgt convinience rumah tu, 3 bilik, 2 bilik mandi (tapi 1 ja ada hot shower), siap dgn dapur dan fridge.

Dengan rega RM200, kami rasa sgt2 la berbaloi sbb Pasar Malam Brinchang, Masjid, Kedai, Pasar dan few more attractive places...jalan kaki ja. Tak yah pk2 nk parking.


Yeay....dah sampai...
Mak dah siap masak untuk lunch, bawak all the way from Sg Layar.



Anak aku pun dah x lekat dgn aku. Hampir spjg masa dgn Kak Ja sbb nk berkepit dgn abang Nazuan dia. Anak cuma carik aku bila nk tidor. Makan dan mandi pun Kak Ja yg siapkan....aduhai...sunyi la pulak bila mcm ni.



Rumah/Homestay sblm di bawak masuk barang2...

Kepada yg mai dgn family, mmg suit sgt la. Kalo ada rezeki ke Cameron lagi...insya-Allah mungkin aku akan sewa homestay ni lagi. Hehehe...

rumah ni x la besar tp cozy



nampak bersih kan?

Lepas kaum lelaki solat Jumaat dan rehat sat lepas penuhkan perut, koi 4.30ptg gerak ke Cameron Valley Bharat Tea. For a nice tea break. Waktu sampai tu hujan rintik2 halus. So, x la byk berjalan...just having a short nice view there. Sat x sat pun sejam lebih la jugak....hahaha

mr photographer

smile (^_^)

nyamannya terasa mata bila tgk ijau2 ni




us...aduhai...kembangnya aku. mcmana ni....huhuhu




budak yg paling tak dok diam...aduhai anak sayang


tepi tong sampah pun jadik

tea time



 Perut dah kenyang...apa lagi...shopping time la pulak...hahaha...atur cepat atur...nk beli kat sapa.



husband, kak ja, acik

 Lepas puas kat ladang teh, igt nk pi makan eskrem stroberi ka melawat ladang stroberi ka, tp br koi 6 lebih...suma kedai dah tutup. So, kami pun balik ke rumah dan rehat.

Malamnya, kami mulakan ops melawat Pasar Malam Brinchang. Suhu mmg sejuk gedik2, few times aku pi Cameron, x pernah sejuk mcm ni. Mmg kena gelak dgn hubby sbb slalu aku cam x heran ja sejuk Cameron. Siap x bwk sweater tu...eksen... pakai kardigen ja...


2 beradik ni, semua kena sama...apapun x bole beli 1...semua benda kena beli 2...bg adil. Kalo dak mmg perang. Hehehe.
Patut la hangpa 2 beradik ja...erk...hahaha

XOXO




No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers