Nasi Padang

Bila hang dah berbelas tahun keja kulim, mesti la banyak tempat makan fav... Kan?

Hari ni, depa ajak makan nasi Padang. Bukan padang bola na... Padang, Indonesia.




Kedai ni fav Kak Eil. Aku suka jugak... Sebab suka masakan daging cabai dia. Katanya nama masakan tu daging dendeng. Tapi... Tak macam daging dendeng yang dok biasa tengok sebelum ni. Price pun masih reasonable. Bole la nak pi makan hari2 😝

Lauk.... Memang banyak pilihan.
Sampai pening jugak nak pilih.... Sebab semua sedap. 😅



Ni la daging dendeng... Mai lambat memang abih

Ni pun masak sama mcm daging masak


Ayam goreng panas2

Pinggan aku hari ni. 😝 Sayur xdak 🤭



Restoren ni if dari hala Celestica... Jumpak kedai ji dulu br Giant. If dari hala Taman Selasih... Jumpak Giant dulu baru kedai nasi padang ni. Lupa nak snap pic kedai dari luaq. Sebelah kedai nasi padang ni pun sedap. Medan Suri... Len kali kita cover medan suri. 😉

XOXO Lots of loves -H3H-

Suka la tu 😏

Hari ni ada budak tu cuti sebab darjah 6 still on upsr.

Sebelum ni dia asik dok mintak nak dok rumah mama makndak dia. So.... Hari ni surprise dia dengan hantar pi rumah mama makndak.

Happy gila dia. Rindu mama makndak dia la tu.

So... Kena pesan siap2.... Jangan merap sangat 😅



Lebiu, anak

XOXO Lots of loves -H3H-

Rombongan ke Zoo Taiping

Hari ni... His first rombongan dengan sekolah. Depa ke Zoo Taiping. 

Sehari ja pun, cikgu cakap makanan dah masuk dalam fee. Tapi, merap nak bawak roti telur. Takut lapaq dalam bas, dia kata. 

OK la... Roti teloq ja pun 😂
Gigih la ibu yang jarang2 masak ni masak pepagi 🤭




Take care, ya sayang. Ingat pesan ibu. Jangan dok tak ketahuan sangat. Hopefully nanti ada la cikgu update pic dalam fb. Bole ibu tengok.







Masa pi amik tadi... Mak cakap... Dia tidoq dari koi 4.30 sampai koi 7 😅

Letih sungguh aih jalan 😉

XOXO Lots of loves -H3H-

A Korean Odyssey

A newer version of Wukong from Journey to the West.



Siri yang aku ikut zaman aku sekolah dulu. Cerita ni layan biasa2 saja ya... Jangan la dok pikiaq and relate to ajar an Buddha as it is.

Bezanya in this Korean version memang twist gila. Monkey, bull and pig dalam form of manusia yang sangat helok... OK. They only mention and relate what kind are they by their statue and said or called in the series.

 



 
 


Cerita ni jadi fun and enjoy dengan keletah monkey dok gaduh dengan bull. Their bromance is at the another level.



This series is about love. Cerita Korea memang slalu berkat dengan love pun... Kan.

 

My another fav Lee Seung Gi (after So Ji Sub) ... Really kill it in here.

A story about love, trust and sacrifice. Episode 19 and 20 mengundang air mata la jugak 🤭😁

Nak baca complete review... Tengok sini je la. Malas nak komen banyak2. Cumanya.. I enjoy watching this series. Berjaya habis kan 20 Episod  thru out my weekend. 😝

XOXO Lots of loves -H3H-

Kehidupan sebelum, baru, dan selepas berkahwin. 😂


Tahun ni dah masuk 13 tahun dah kawen. Alhamdulillah.

Mesej2...kadang2 ada jugak macam contoh ke3 tu. Tapi masih banyak mesej mcm contoh kedua.

Dulu sebelum kawen, mak selalu cakap... Lepas ada anak... Jangan lupa jadi isteri.

Masa tu, aku tak paham.
Tapi, lepas 6 bulan jadi ibu baru aku paham. Sebab, aku dah lupa prioriti. Aku lebih kan masa untuk anak.

3 tahun aku jadi isteri...aku jadi ibu. Aku lebih kan anak. Suami merajuk. Hihihihi. Jenuh jugak nak pikiaq pasai pa. Rupanya, aku dah lupa jadi isteri dan kekasih.

Alhamdulillah. Sampai sekarang aku ingat. Suami tetap suami dan kekasih.... Sampai Bila2. Jangan sibuk jadi ibu sampai lupa suami. Tapi... Suami jugak kena tolong isteri dengan jadi bapak. Kalo dak... Jenuh la nak handle semua.

Antara tiang paling penting dalam rumah tangga ialah... Toleransi dan Saling bantu membantu. ☺️✌🏼


XOXO Lots of loves -H3H-

Thank you, loves

Bila anak belikan breakfast nasi lemak kat ibu sebelum pi sekolah....



Dan abah yang keja kat kulim kena beli barang kat sp singgah belikan lunch untuk ibu.


Huh.... I'm melting with your loves... Both. I am blessed. Alhamdulillah  👨‍👩‍👦

XOXO Lots of loves -H3H-

His favourite

Malam ni anak tamau dinner kat rumah maktok. Sebab tak qetuk kuman lagi hari (hujan.... Sehari dok rumah) ... Merap nak ayam dan sosej goreng.

OK... To our fav stall kat tepi Tesco Lagenda Height.

Kawasan ni dah jadi area food truck... Mula biz koi 8mlm. Macam2 ada. Lokching, nasi lemak, burger, ayaq... Macam2.




Our fav is ayam goreng gunting (boneless), sotong raja dengan sosej jumbo. Kami dah try banyak tempat.... Susah nak jumpak yang sedap macam ni.






XOXO Lots of loves -H3H-

Tak pernah tak sedap 😘

Hari ni sampai rumah Mak lepas zuhur. Dah siap dr sebelum zuhur. Tapi... Sebab hujan lebat sangat, angin kuat, guruh berdentum dentam... Kilat pun kerap... Tanggung kan sat. Dok terbayang news dr Kirah pasai kawan dia yang meninggal semalam kena kilat masa bawak motor balik keja. Trauma sat.

Sampai umah mak, mak baru sudah solat. Tunggu nak lunch sama dengan aku.... Macam biasa. Sorry mak, lambat. Pagi tadi ada kek... Org order last min. Spatutnya hari ni tadak kek.

Mak kata mak OK ja... Sebab memang lepas solat baru nak makan. So, aku sampai just in time. 😁

Bila mak masak dengan kasih sayang.... Tak pernah tak sedap 😘😘😘

Lebiu mak.






Kena pasang lilin... Tetiba ja lalat banyak 😅

XOXO Lots of loves -H3H-

Proud To Be KEDAHANS 🔰🔰🔰🔰🔰

hahahahahahahah
copy n paste
#PROUDTOBEKEDAHANS

Hanya org Kedah yg faham rangkaikata ayat di bawah:

ABIH META - bersungguh

TIBAI KOT ATAIH - ambik kesempatan

PANTANG LEPA - jika dibiar

LEMAIH PERUT - runsing

BUNGKUIH MAK ENON - tewas

CUNGGIT PI - bergegas

SAMPAI KE SUT - hingga keakhirnya

SERBA MAK NENEK - serba serbi

ZAMAN TOK NADOQ - zaman dahulukala

ULU BANAT - tak bertamadun

TARIK MUKA 14 - reaksi yg kecewa

MUKA CHOM - muka masam

BANG DENGAQ - dengar dgn tekun

MULUT HEBIAQ - suka mengumpat

BUAT TAHANA - buat onar

CARI GHEBA - cari masalah

CUKUP TUA - sgt berpengalaman

KECIK ANAK - bukan calang2

LAPAQ NAK MAMPUIH - lapar sgt2

BALOQ LIAT - pemalas

REBUIH TAK EMPUK - sukar diubah/nasihat

PI DENGAN AYAQ TU - tak diambil peduli

BULEH GAGAH - boleh tahan

AYAQ MATA - terima habuan

SUA MUKA - menghadirkan diri

HAYUN TELOQ - lelaki yg pemalas

BETINA GHARHIT - perempuan yg miang

JENUH KELEPIAQ - usaha sungguh2 sampai habis meta

CELAPAK PI - terus pergi

# Awat cheq? Ghapla dak nak paham?

XOXO Lots of loves -H3H-

Cousin

Ada budak overnight rumah paklang semalam. Rupanya depa 2 beradik dah pakat nak main game video semalam 😂

Bertabah je la.

Layan la ya, paklang.


Paklang jamu makan dulu sebelum hantar balik rumah maktok pagi tadi.

Nampak gaya... Ibu la yang kena basuh kasut sekolah ni 😒

XOXO Lots of loves -H3H-