Ibu masak apa hari ni?

A&D sisters merap nak koteaw thng. Nak masak dan bawak pi opis, renyah bila berkuah ni.
So, kita ajak depa mai work from Sg Petani. Hihihi


Rumah aku x estetik dengan pinggan mangkuk hidang. Xdak pun sebenarnya 😅

Aku suka add sawi atau pakchoy untuk hidang sama dengan koteaw thng

Makasih, Ayu sebab ajarkan aku buat koteaw thng yang sangat sedap ni.

Koteaw thng

- ktiaw 2 bungkus --> celur

KUAH ( sukatan periuk nasi biasa) :- if nak buat 3 portion...kiub ayam tolak 1
- 1 gula batu bsq ibu jari kaki..jari tgn x blh..
- 3 daun pandan
- 2 kiub ayam knorr ( kalau guna kiub megi rasa lain sikit)
- dada ayam 2 ketui ( tanpa kulit)
- garam + aji 

1. cabai kena guna cili padi vietnam yg merah tu..blender dgn kicap kipas udang kaler merah (lemak manis)..jgn campoq ayaq kalau nak sedap..sukatan kicap - agak tenggelam cabai ja..blend kasaq sikit
2. daun bawang sahaja..daub sup jgn guna..satgi rasa ktiaw sup..x jd teng dah..
3. fishball + fishcake - ikut byk mana nak mkn..hiris nipis
4. bwg putih cincang - Bawang putih masa goreng kena kacau selalu..Separuh garing tau,teruih tutup api..nanti dia dok dlm minyak panas, dia jadi lagi garing

XOXO Lots of loves -H3H-

0 comments: