Al Fatihah - 6 unsung heroes

03Oct2018/Selangor



Al-fatihah buat 6 anggota bomba yang meninggal lemas ketika search n rescue seorang murid tingkatan 5 terjatuh dalam lombong di La Cottage Putra Perdana.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera YAS Dato'/Tuan.

ANGGOTA PASUKAN PPDA JBPM SERAMAI 6 ORANG LEMAS KETIKA OPERASI MENCARI DAN MENYELAMAT DI AIR

Alamat: Lombong Taman Putra Perdana Berhampiran Perumahan Lokatish, Selangor
Mangsa: 7 orang (6 pegawai PPDA, 1 awam)
Balai Terlibat: BBP Cyberjaya, BBP Shah Alam, BBP Pelabuhan Klang
Pegawai Operasi: PBK II Nik Mustafa
Catatan: Kejadian melibatkan seorang lelaki terjatuh kedalam lombong. Mangsa belum dijumpai dan terdapat 6 orang pegawai bomba (PPDA) dilaporkan lemas ketika menjalankan operasi pencarian mangsa. Kesemua pegawai tersebut berjaya dinaikkan ke atas dan pasukan Perubatan yang berada dilokasi membuat CPR untuk menyelamatkan kesemua anggota PPDA yang lemas tetapi kesemua 6 orang pegawai bomba disahkan meninggal dunia. Maklumat kejadian akan kemaskini dari masa ke semasa.

Sekian. Terima kasih.
Pegawai Bertugas PPO.

#inforoadblock








XOXO Lots of loves -H3H-

Day 4 : The plan

1 doc visit during my shift.

Docs keep saying they want to insert screw.
As I am not medical person...I don't know what they meant by that.

As engineering person, of course my interpretation will be different.

So, I asked. How?

He showed me this pic. This is how and what they will insert to mom.

Gulp....looks bit scary to me. But, he said its a minor surgery. Do not worry. Gila tak worry bila nak operation??? Hihihihi...

I pray for mom fast recovery. Insya-Allah....amiinnnnnn




XOXO Lots of loves -H3H-

Ibu dan anak

Dalam ibu kalut2... Abah ada shutdown pulak. Koi 4.30pg baru smpi rumah 😩😩😩

Memang ibu la yang kena hantar pi sekolah pagi ni. Dah abah lepas subuh... Mata pun x le celik πŸ™„

Sebab hujan pagi ni...bole la ibu hantaq masuk sampai dalam sekolah. Ibu xdan mandi pagi ni... So xyah la selfie 😜




XOXO Lots of loves -H3H-

Supper with him

Ibu balik dari jaga maktok dah about koi 10.30. Dia ikut wawan balik... Mai balik Spital dgn Acu... Waktu tukaq shift.

Jumpak2 ibu, merap nak makan kfc. πŸ˜…

Supper ka anak oiii.

Sbb ibu gayanya macam banyak hari lagi nak mcm ni... Ibu ikut kan ja. Amik hati siap2 😜
















Ibu tumpang hat dia saja... Betoi... X tipu 😜

XOXO Lots of loves -H3H-

Day 2 : The journey begin

Semalam, Acu tidoq kat Spital. First nite mak kat sini.... Tahun ni πŸ˜”

Aku amik shift siang jaga mak... Sampai malam nanti, tukaq shift Acu balik.

Masalah paling besaq adalah, mak bed ridden. Need 24/7 assistant. Wad mak duduk... Kelas 2,x bole laki jaga.

Mintak private room... Doc x bagi. 😭
Sebab mak punya condition depa nak monitor dulu. Oh maiiiii....

Waktu melawat hari ni memang Penuh la dengan family.

Ye la. Semua orang terkejut kot.

Bak kata Acu... Jenuh ulang crita bila orang tanya πŸ˜‚












Budak kecik dua ketoi ni... Macam depa la... Kat mana pun bole main. 😏

Sudahnya, maktok punya makanan... Depa yang habis kan πŸ˜ͺ















Tatau la berapa hari ni kena dok sini. Doc cakap... Kalo semua OK... Kesihatan mak pun ok, Rabu or Khamis dah bole buat dah surgery untuk masuk kan plat dan skru ke kaki mak.

Hopefully... Bole buat as per plan. Insya-Allah. 🀲🏼🀲🏼🀲🏼

XOXO Lots of loves -H3H-