Mengisi masa lapang πŸ˜‚πŸ˜†

Bulan posa ni jarang keluaq masa lunch. So, quad cubicle kami la tempat GBMs bersidang dan meng"onion"....hahahaha
 
No worries....tak mengumpat. Biasanya dok crita nk shopping raya online mana...online mana ada sale. Nak masak apa...nak makan apa.
 
Hat tudung pink tu, ketua persidangan....hahahaha
 









XOXO


23 Ramadhan

Hari ni balik bukak posa rumah Mak ayah.



Lepas berbuka, ayah suruh aku bawak mak pi ziarah abg ipaq long yang meninggal dunia siang tadi. Nak kebumi lepas terawih katanya.

Lepas ziarah, kami pi tesco cari tudung kat mak selai lagi. Aku pun tak dak lagi tudung raya πŸ˜‚

Pi cari kat tesco lama ja.

Tudung yang mak cari, dah tadak kaler. Tapi, mak beli tudung jenis lain. OK la tu.

Masa nk jalan pi keta, berkenan pulak dengan sejadah karpet, cantik. Sebelum ni tgk rm50 mcm tu. Tapi Pakistan karpet tu bg rm33.

Balik tu teruih mak try. Mak kata, selesa. Alhamdulillah.

Niat pun, nak selesa kan mak ayah beribadat. 😘😘😘😘

Dan budak ni... Kalo tak paws ibu... Bukan seketoi Rayyan la kan πŸ™„






XOXO

Thank you, ayah

Dekat sebulan pinjam keta ayah sebab kelisa rosak. Thank you, ayah 😘😘😘😘

Dah siap cuci luar dalam dengan minyak πŸ˜†



Lebiu, ayah.

XOXO

Deco raya

Mood raya dah jengah ke opis. Hihihihi 😍😍😍

Opis dah mula deco untuk raya.




Bila buat keja time solat Jumaat, Barathan la jadi mangsa kami untuk panjat2 πŸ˜†.

Thank you, Barathan.








XOXO

Mood Raya

Celestica dah start deco raya.

Feeling and mood raya pun dah ON 🀭




Sat ja.... Minggu depan dah raya. Husband dgn anak, baju raya pun x beli lagi πŸ˜…

XOXO

I am a proud Ibrahimian

Walopun just dari form 1 sampai form 3 saja. Aku tetap bangga pernah jadi warga Ibrahim.

FINIS CORONUT OPUS

USAHA TANGGA KEJAYAAN

Memang slalu jadi motto aku. Its make me more positive.
Always strive towards apa yang aku nak. Berusaha....berusaha.




Aku pernah kata kat anak. Ibu tak mintak awak masuk SBP or Sekolah Sains, ibu dah cukup puas hati kalo awak dapat masuk Sekolah Menengah Ibrahim nanti.

Insya-Allah, kalo ada rezeki. Ibu always pray for you.

XOXO

Welcome back, Huda

Budak kecik ni dah kembali.

No longer an intern. She's now hired. Walopun hired by another manager... No longer with us... I am truly happy seeing her again.

Good luck, sweetie.




She's in our farewell shawl.
(me and Afzan buli her... Kena pakai masa report work.. . This color is so not her color. Sebab dia punya kaler always brown, black, greyπŸ˜‚)

XOXO

Shopping raya πŸ‘•πŸ‘–πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘ πŸ§’

Tahun tak macam tahun2 sebelum ni.

Masa rehat, kami memang mereput kat opis. Kalo dulu, Tiap2 hari keluar shopping. Ada ja bungkuih bawak balik.  πŸ˜…

Hari ni, baru first time aku kluaq pi Giant dalam bulan posa untuk tengok baju raya untuk anak. Baru survey sluaq jeans.

Ti.... Dah berapa round.... Aku tatau la πŸ˜‚. Itu beza orang anak empat dgn aku yg seketoi tu ja.

Mahai.... Jgn cakap la. Ti ajak aku pi tgk kat Sunway bila2. So, hari ni aku survey jeans and beli few helai t-shirt. Murah... Rm19 ke bawah yg aku beli.

Masalahnya, saiz untuk sluaq. πŸ˜ͺ







 Baju melayu pun anak dengan laki tak beli lagi. Sibuk nau keja. Bila nak beli ntah. Weekend ni ada shutdown lagi πŸ™„

XOXO

Abang and adik πŸ‘¬

As a routine, Sunday is my MIL day. πŸ˜…

After balik shopping raya dengan mak, aku balik rumah.... Siap2... Tunggu husband balik keja untuk balik bukak posa rumah MIL. Husband balik gila lambat πŸ˜ͺ. We reached rumah Mak... Almost maghrib dah. Dok pikiaq kesian la mak.... Dok kesah ke dapoq sorang2. Alhamdulillah ... Luckily today.... My sister in law is in the house. Kak ipaq I balik 😍

Dah lama la tak jumpak anak menakan sorang ni, since dia masuk Tahfiz (dekat rumah aku ja πŸ˜…), ni first time Angah jumpak dia. Husband kerap la jumpak kalo pi solat kat masjid.

Bab nyakat, macam tu la jugak πŸ˜‚
Bab sakat adik sampai tereyak.... Tu memang hobi. Yang adik pun... Bila ada abang.... Teruih jadi baby πŸ™„

Bila xdak abang.... Dia la abang kawasan πŸ˜ͺ




Walopun kebanyakannya lauk beli, time together is what we treasure most.



Adik dah besaq dari abang dah πŸ˜†
Kawan elok2 ... Hang pa dua beradik ja... Cucu maktok Ton... Hang pa dua ja. In future.... Huallahualam... Tapi la ni... Hang pa dua saja. Semoga kasih sayang antara abang dengan adik ni... Sampai ke syurga ❤️❤️❤️❤️


XOXO

Shopping raya

Hari ni teman mak pi shopping tudung raya, tebuk butang baju melayu acik dan buat butang baju aku & acik.

Fuh... Terik aih panaih hari ni. Bersilau mata. Puaih jugak melilau sp. Last sekali, ke TESCO Selatan untuk misi cari tudung raya mak.










Alhamdulillah... Mission accomplished. Aku pun sempat beli selagi tudung raya instant 😜

Hari ni kurang la berguling sebab melilau. Kalo dak... Fuh... Full day berguling 🀭🀭🀭🀭

XOXO