Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, March 05, 2012

Travelog : Cuti2 Malaysia Part 5 (Bukit Tinggi) - 26 Feb 2012

26 Feb 2012 - Ahad


Dari Kuala Gandah, terus shoot pi Bukit Tinggi. Memang dah lama aku tringin nk pi Bukit Tinggi ni tapi tak ter pi lak. Aku tringin nk stay overnite kat sana, tp sbb unplanned...just visit je la.

Bukit Tinggi actually bagi aku hanya tempat untuk relax...bukan tempat untuk hura hura...hehehe.

Terasa mcm dunia lain lak...dan rasa mcm bukan kat Malaysia...maybe kat France kot kalo base dr picas yg aku tgk2 selama ni.

Sekali lagi, kami berpeluang snap family pic tanpa perlu tunggu raya...hehehe...what a great year 2012. Love it. Cantik kan, family pic kali ni?
Keluarga besar Haji Mohd Rejab dan Hajah Che Embon - complete
Kali ni snap pic berdua pulak, sbb si budak kicik tu asik nk main dan lari2 ja...so masa untuk ibu dan abah berdua la pulak....hahahaha.

Perasan dak aku menyorok sket belakang hubby, konon2nya x mau bg nmpk gemuk sgt la (terima la kenyataan yg aku mmg membesar)...hahaha...hubby lak...br aku perasan...makin kebelakang la rambut dia. hehehehe...

really love this pic
Kami masuk kena RM6 sorang, sbb dah after 5p.m. Kalo dak kena RM12 for adult dan RM6 untuk kids. Tapi sbb ada tempat yg dah close segala bagai ptg2 ni cthnya macam Japanese Village kalo x silap and few more...so dpt la diskaun...hehehe


Seronok bg makan swan2 ni...ada putih dan ada warna itam. Waktu kami sampai ada 1 couple ni photoshoot wedding pic, tp swan x mau pi kat depa sbb makanan kat kami banyak. Anak2 sgt enjoy dan excited bole bg makan swan ni. Kesian kat couple tu, kami move bg swan itam lak makan...sbb kalo kami teruih kt situ...pakai x tertangkap la gambaq couple tu dgn swan....hehehehe



PakCik melayan anak bg makan swan.




cantik kan?

aku x pernah tgk warna itam macam ni


Aniq dgn ibu dia tgk dr atas je...




Acu melayan anak2 dekat kuda2....ada 4 ekor kuda kot mcm ni...kalo ada yg tersembunyi kat tempat lain... x tau lak aku.





Cantik kan? X la sejuk sgt masa ni...


Macam permandangan kat scotland lak? hehehe...konon2nya.




Budak 2 org ni, bila dah jumpak mainan...mana mau turun lagi dah,...x mau keluaq kedai pon



Aniq pun naik main jugak...mana aci






Permandangan dr atas tower...tp aku x le dok lelama atas tu...sereyau dgn anak yg super ni. Sbb dia asik lompat nk tgk permandangan...better aku turun drp jadik apa2.




Kami gerak balik dr Bukit Tinggi dlm koi 7mlm mcm tu...x lama...sbb ujan lebat jugak. So perjalanan balik mmg dalam ujan lebat.

Waktu pi, anak2 suma naik dgn mak ayah...kami naik dgn kakak....hehehe.

Bila balik, mak suruh anak dgn ami naik dgn kami sbb letih dgn depa 2. Hahahaha...kami baguih ja dok lena otw pi...depa dlm keta ayah sapa pun x le lena. Hehehehe.

Otw balik, suma lena...kecuali baie la sbb dia drive. Baliknya kami terpisah drp keta ayah yg Saiful drive sbb ujan lebat...Saiful x nampak baie masuk simpang mana.

So baie suruh Saiful balik dulu dan kami shoot ke Saba Restaurant...restoren nasik Arab....baie beli...Saiful belanja.


Its new taste for me...tp x la new sgt sbb bg aku rasa dia mcm nasik beriani ja...bole lagu tu? price dia? Bg aku mahal...sbb lagi sedap kalo makan ikan bakaq ka...sate kajang ka...hehehehe.

Tapi, hubby, Saiful, Baie nmpk sgt enjoy makan nasik arab ni. Tp aku x nafikan yg kebab dia mmg sedap. Sgt sedap.

p/s : bersambung to last chapter.
XOXO



No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers