Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, April 16, 2013

Travelog : SP to Bangi to Kajang (April 11, 2013)

Alhamdulillah, kami sekeluarga kembali untuk perjalanan seterusnya. Perancangannya kami nk bertolak dr rumah mak koi 11pg. Sbb malam sebelumnya anak demam, kami kluaq awai sket...koi 9.30pg dah kluaq pi klinik sbb takut lambat nk bertolak. Selalunya Dr Akram koi 9.15-9.30 dah ada kat klinik. Dugaan btoi bila 10.30 br dia masuk dan kami org yg ke4. Aduhaiii....

Sudahnya kami bertolak dr rumah mak koi 12.50 sbb hubby siapkan lampu auto kat mak ayah. Lampu auto? Alah...lampu yg menyala bila gelap dan tutup sendiri bila dah cerah. Hahaha.

Kami singgah solat dan makan kat Bukit Gantang dan perjalanan agak perlahan sbb hujan lebat hampir sepanjang perjalanan. Walopun x laju mana tapi Alhamdulillah, perjalanan kami agak lancar walopun kami reach KL around 6++. Jammed hour tu. Hehehe.

Kami straight ke Bangi dulu untuk shopping barang2 kek. Sebab kalo x shopping terus mmg x sempat dh nk shopping esoknya. Aku beli x byk mana sbb nnt nk tambah barang Acu dan PakCik lagi. Takut x celuih keta ja.

Aku perasan, YUMMIE atau BFee Cake Ingredient dan bertambah lg 1 lot kedai, dr 2 lot kepada 3 lot. Waa... makin maju nih. Hehehe.

pic dari gugel


Dari Yummie, kami terus tapau Sate Kajang Hj Samuri. Dah byk kali mai Kajang tp x sempat nk makan sate Hj Samuri.


Dekat2 dgn Yummie ada 1 caw Sate Kajang Hj Samuri, kami tapau kat situ je beberapa jenis sate. Sate ayam, sate daging, kambing, perut dan arnab. Tp...hampeh. To be honest, baik aku makan sate jumbo lagi sedap. Ni sate kambing dgn daging sama ja rasa...xdak rasa manis daging/kambing. Mcm makan daging rebus yg dibakar...x berperisa...sib baik la kuah dia sedap. Aduhaii...frust btoi.

Kami sampai rumah kak koi 9mlm. Elok kami sampai, Pakcik pun sampai. Tak nyempat-nyempat nk makan pulut sambai yg mak bawak. Hantu pulut btoi la mamat ni.Perut kenyang, masing2 pun tidoq awai sbb dah letih travel dan sok nk kluaq koi 8 pagi...ke? Jeng...jeng...hahahaha

XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers