Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, February 18, 2013

Travelog : Salak Denai, Yan (Feb1-2, 2013)

 3 minggu berturut-turut kami bertiga bercuti. Alhamdulillah. Minggu ke3 kami ke Salak Denai, Yan.

Salak Denai dah lama dalam waiting list aku untuk bercuti, walopun dekat ja dgn umah. Tak sampai sejam perjalanan pun dr umah mak ayah aku.

Kami dah booking Salak Denai 3 months in advance sbb susah nk dptkan date untuk Salak Denai ni sbb kat sini ada 5 rumah chalet ja. From outside appearance, nothing special with Salak Denai. In fact, anak aku pun tamau masuk sbb mmg nmpk umah kampung biasa ja. Special about Salak Denai is, every house having private pool. It make me feel really excited.

Even we booked 3 months in advance, payment made only a month before our date. Pihak Salak Denai will send sms untuk confirmation dan if confirm, pls make payment. Alhamdulillah...everything smooth. Even a day before check in, pihak Salak Denai send a reminder sms related to Chalet name and time to check in.

Another good thing is, kita boleh pilih time untuk check in. Pihak Salak Denai bg 2 pilihan untuk check in. Check in 11pg dan check out 9pg esoknya atau 7mlm dan check out 6ptg esoknya. So, decided to check in koi 7 mlm.

Kami bertolak dari rumah mak ayah koi 7 and reach there ard 7.45p.m. Kami check in ke chalet Siti Khadijah. Dari luar, as I said...its really biasa. Tp, kat dalam, Alhamdulillah...good enough for our stay.

Chalet Siti Khadijah provide us 2 rooms with air cond (xtra 3 mattres) and complete utility untuk masak2. Cuma aku kurang puas ati dgn TV. TV provided with controlled channel by the owner and siarannya kurang jelas.

Malamnya, kami have a small BBQ after PakLang arrive with his family, ofkos adik Aniq also here. PakLang sampai agak lambat sbb dia ada kelas kat UUM dan keebtulan keta dia lak rosak.
gathering area

Malam tu, kami cuma bakaq beberapa cucuk sate dan ayam percik. We having dinner dgn masakan yg mak masak dan bwk. Alhamdulillah...kenyang dgn sambai udang, sup sayur dan gulai ikan termenung. Actually byk yg mak siapkan untuk BBQ, tp kami simpan utk BBQ esoknya.

Kami whole family is here on that night, mmg syok lagi la nk BBQ.
wawan having supper dgn 2 cucu lasak, while hubby awai lagi dah lena....hahaha

sama naik ja 2 beradik tu

Next morning, on Saturday. Mak ayah balik umah nk bg makan kucing dan amik ikan cencaru, sotong yg tertinggai kat umah.

Sbb PakLang ada kelas koi 12, dia kenai bertolak ke UUM koi 10pg. Pukul 8 pg kami 3 org dah berendam dalam ayaq sejuk gedi tu sementara budak2 kecik tu dok lena lagi.

After puas berendam, PakLang kena siap pi kelas. Adik Aniq pun bangun. Ibu Alang (adik ipaq aku) kena kisahkan anak, adik Aniq yg nmpk ja kecik tp byk akainya.

Aku amik tugas lekat api. Aduhai...askar pencen nk lekat api...brapa lama da...br lekat...hehehe. Sementara tunggu maksu anak beranak dan paksu anak beranak sampai, kami mula ops BBQ sikit2 dulu. Kalo dak, jenuh lama nk tunggu bole makan nanti.

 Masa aku sibuk dgn BBQ, adik ipaq aku Mila uruskan 2 beradik tu mandi kolam. Anak pun x pi mana... do keliting tepi kolam ja sbb xdak org. Adik Aniq pulak dgn pelampung kapai dia....relax ja.
 Once maksu, Paksu Wan dan Aqiel sampai....tugas jaga budak3 diambil alih oleh PakSu Wan. Aku, Maksu, mak dan Mila uruskan dapur. Bila PakSu Wan ada, anak mula la ke tgh dan ke tepi kolam, tambah2 pula lepas pi beli pelampong dgn wawan. Lagi la ligat.




 Paksu Anuat, Maksu Maria, Apit dan adik Arah sampai ard 1tghari sbb Apit dgn Aliff ada merentas desa pg tu. Tp Aliff x mai sbb pening kepala. Since Apit mai, Apit lak amik alih tugas jaga anak dalam kolam tu.
 Selesai makan, aku dan Maksu pulak join depa while hubby take over bakaq sate pulak...hehehe. For the first time, aku merasa baik papan luncur masuk dlm kolam. Paksu Anuat pun gelak...alah dia pun teringin...dia pun naik....hahahaha.

Aku mmg suka kan tempat ni, walopun ada kekurangannya tp aku rasa aku akan tetap pi lg kalo ada rezeki. Hubby pun seems like wanna bring his big family there. I wish I can reserve it again bila the whole family is here. Tp, aku nk chalet yg 2 kolam ...yg ada kolam dewasa dan budak2.

Note : Anak berendam dr koi 10.30pg sampai koi 4.30ptg. Naik sat untuk makan nasik ja. Bole macam tu? Hahaha

XOXO




3 comments:

Da East said...

boleh dapatkan no tel salak denai x?? tq

Nur H said...

no fon Salak Denai, +60125376151

Mrs Fieza said...

Sis kemudahan kat sana complete ker

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers