Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, February 05, 2013

Travelog 2013 - Langkawi Day 2 (Jan 25, 2013) - Langkawi Bird Paradise & Wildlife Park

Kami mulakan hari ke2 kami dgn breakfast kat Nasi Kandar Tomato. Promoted by my sister in law, Acik Ida. Acik Ida mai ke Langkawi a month before us. So dia bgtau la abg dia yg tosei kat sini sgt sedap...x masam and etc.

So, x mo pening2 kepala...straight kami tuju Nasi Kandar Tomato ni. Which just 2 minutes drive from our stayed. Aku dgn hubby makan roti canai biasa sorang 1 and try 1 tosei (shared). Anak pulak mulanya makan nasik dgn sayur lemak tahun&pucuk. Tapi bila dia tgk ada anak cina sorang makan roti canai cicah susu pekat, bising mulut dia nk yang sama. Sblm dia buat perangai dan spoil semua mood....hehehe...kami ikutkan saja.

from google
Selesai breakfast, kami aim nk tala ke Langkawi Bird Paradise & Wildlife Park. Sebabnya tmn burung ni x la jauh dr Kuah. Sebab hr ke2 kami ni hari jumaat, kami kena well plan utk hubby solat jumaat dan kat mana aku dan anak nk melilau waktu hubby solat.

Kami reach bird paradise koi 11pg. Tak nampak mcm ada taman burung dr rupa luar bangunan. Sbb bangunan dia warna putih. Aku dgn hubby dah cuak. Kata banyak menatang...tp nmpk kecik ja. Sbb tu org kata, dont judge book by its cover. Hehehe.

Masuk2 ja lobi, ada cafe....tp kami x mkn apa2 pun kat cafe tu. Aku teruih pi beli tiket utk kami 3 org. Kena la rm40. Kat entrance tu ada 2 pekerja dok standby dgn 3 ekor burung utk tangkap gambar. Tp hubby tamau tangkap sbb sekeping gambar rm35....hehehe...mcm membazir. Aku try pujuk hubby sbb bukan slalu kan? Lagipun kami blom ada gambar bertiga kat Langkawi ni, sbb hubby lupa nk bwk tripod kamera. Huhuhu...aku x berjaya.

So, kami jalan masuk dan disambut dgn hi biru kuning ni. Anak dah start xcited bila nampak burung kakaktua ni. Mulut dok bird bird bird...heheheh. Pastu, apa lg...handphone aku jadi hak milik mutlak dia la snap pic. Semua pic dalam n3 ni, hasil lensa anak dan hubby. Aku dok ligan dia ja.

bila bertiga, anak je la harapan nk tangkap gambar kami berdua. Tgk, aku menyorok belakang hubby... hahaha

Bila tgk nama tempat, tolong igt ada Wildlife kan lepas drp Bird Paradise. So, ada la menatang2 lain selain drp burung. Siap ada boya yg besar, kancil, keldai, ikan2 dan pelbagai jenis menatang. Khabarnya total of 2500 species....wow.










mmg besaq boya ni


hubby takjud tgk keldai yg x bergerak2 mcm patung. dah la tu, spesen ja pulak gayanya.










Kat sini pun ada duty free zone dan mcm2 shopping zone. Reganya pun ok la, x la gila mahai...bole kata rega std kat Langkawi ja....

Kalo org tanya aku, berbaloi dak masuk bird paradise ni? Berbaloi kalo ada budak2 atau org yg minat dgn menatang. Kalo x minat, x yah masuk. Bg kami, kami happy bila si kecik ni happy dan enjoy his moment.

Abes ja menjelajah bird paradise, kami tuju Kuah sbb dah dekat koi 1. Hubby solat kat Masjid kat jalan utama. Kami tinggaikan hubby kat situ lepas dia tukar baju, kami 2 beranak melilau kat pekan Kuah. Sempat la shopping cekelat skit, cuci2 mata dan tgk2 rega sblm mass shopping....hahahaha.

More infor about  sila klik sini ya....

Cut in short :
Picture

Published Rate:

Adult  @  RM 28.00
Child (3 – 12 years old) @  RM 18.00
_______________________________________

MyKAD Rate:

Adult  @  RM 15.00
Child (3 – 12 years old) @  RM 10.00
_______________________________________

Special Price Rate:

Senior Citizen (60 year & above) @  RM 18.00 (Published Rate)@  RM 10.00 (MyKAD Rate)
_______________________________________

MyKAD School Rate:

Primary Student / Teacher @  RM 8.00
Secondary Student / Teacher @  RM 10.00



XOXO




No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers