Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, February 12, 2013

Travelog 2013 - Langkawi Day 3 (Jan 26, 2013)

Koi 3 pagi on our last day kat Langkawi, badan anak tiba2 ja garing. Aku dan husband dah cuak. Sebab hari sblmnya jalan sangat ka? Hm....

Tp, Alhamdulillah, menjelang subuh...anak dah kembali OK. Tapi kami tetap batalkan niat nk bg dia mandi pantai paginya. Sudahnya, koi 10pg kami dah mula bersiap untuk check out. Segala process berjalan lancar. Kami siap check out pukul 11pg.

Sebaik saja lepas check-out kami masukkan semua barang dlm boot keta. Kami brunch kat kedai makan depan resort, tp x igt nama apa kedai tu. Mulanya kami plan nk lunch kat Kuah, kedai dekat kedai Gamat Shaari yg kami shopping barang gamat slmnya. Tp xthn godaan bila tgk menu masakan kat gerai yg kami parking keta tu.


Thanks to staff Underwater World (UWW)

Sempat lg mintak hubby snap few pics waktu aku uruskan check out. Saja buat kenang2an, tempat kami pernah singgah. Syukur, selesa dan mudah.


Macam yg aku katakan dlm n3 sblmnya, UWW ni in walking distance ja from resort. As usual, bila melibatkan animals...anak mmg akan jd super excited my phone will become his camera. So, layankan je la. As long as he enjoy it and happy.

Ticketing and operations hours info taken from UWW website.




Entrance Fees
AdultsRM38 (without MyKad) / RM28 (with MyKad)
Children (3-12 years old)       RM28 (without MyKad) / RM18 (with MyKad)
Malaysian Senior Citizens (50 years old & above)  RM22 (with MyKad)
Goverment RateAdults RM22 and Children RM11. One (1) Government I.D. Card entitles for two (2) adults and two (2) children.

Exhibition/Display Areas 
Daily                 10:00 am - 06:00 pm
Public/School Holidays09:30 am - 06:30 pm

Animal Feeding Sessions (commencing on 1st October 2011)
Macaw   10:30 am daily
African Penguin       11:00 am and 2:45 pm daily
Rockhopper Penguin     11:15 am and 3:00 pm daily
Otter11:45 am and 03:45 pm daily
Furseal02:30 pm daily
Tunnel Tank03:30 pm daily



Kami bernasib baik sbb kami org Kedah. Sempena sambutan hari keputeraan Sultan Kedah yg lepas, semua rakyat Kedah diberi diskaun 50%. Byk tu.

Dikatakan, ada abt 500 species di UWW.







look excited huh?


aku sukakan peguin ni, tringat crita Madagscar


dr lensa si kecik, bit blur

pelbagai aksi

really love this pic, missing hubby














Selepas abt 2 hours in UWW, kami menuju ke Kuah untuk sambung shopping. Kami tala ke Idaman Suri dulu sbb jalan yg kami amik mmg akan lalu Idaman Suri dulu.

pic from google

Memang rambang mata bila kat Idaman Suri ni. Tp bila kenangkan, aku ni bukan la masak sgt dan susah nk angkut brg balik naik feri...banyak benda yg aku suka decided not to buy. Aku cuma beli 3kuali x lekat yg bentuk bujur (utk muda goreng ikan...esp siakap...). Awat 3? 1 utk aku dan untuk mak2 aku. Hubby beli beg hiking, mmg dah lama dia cari. Sbb kami byk jugak travel, mudah la nk bwk bj banyak. Beg balik kg kami dah x muat utk 3 beranak. Susah nk ber beg2 ni.

Kebykannya yg kami beli adalah coklat buat sourvenier. Mmg kami x byk shopping, xdak pinggan mangkuk, xdak periuk belanga segala bagai. Sbb kami mmg pi bercuti dan berjalan2....hehehe.

Alhamdulillah, semuanya ok. Kami dapat tiket feri last, koi 7mlm. 
anak dengan mainan baru...hubby pi parking keta.

dalam x shopping apa pun, beg dah beranak.

sementara tunggu feri, sib baik ada tempat main. kalo dak. jenuh jugak nk kepong dgn org ramai2.


We reach Kuala Kedah koi 9.45mlm. Feri kami koi 8mlm sbb kami tukar feri, Khairiah x sempat sampai sblm feri kami berlepas, Alhamdulillah...rezeki kami, masih ada feri lain yg kosong dan delay. Feri yg kami naik, sejuknya ya amat2. Mmg ketaq badan aku yg penuh lemak ni. Sampai ada passenger yg tarik, ambulan pun tunggu kat jeti.

Anak bising nak makan nasi ayam KFC. As soon as reach jeti, kami carik KFC. Tp sbb dah koi 10 lebih, kebetulan KFC tu dah kehabisan ayam goreng, tinggai ayam yg wrap ja. Anak x kisah, sbb dia makan nasi dgn sup ja. Ayam, aku dgn hubby ja yg makan.

My opinion, pedas ternganga dan oily...aku x suka....hahahah.

Kami singgah solat kat RnR Gurun dan safely reach hom koi 1.30pg. Alhamdulillah...home sweet home.

XOXO




No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers