Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Saturday, February 09, 2013

Travelog 2013 - Langkawi Day 2 (Jan 25, 2013) - Sky Cab dan Uptown

Selesai menikmati pemandangan di kolam ayaq hangat, kami teruskan perjalanan ke SkyCab ataupun Kereta Kabel Gunung Mat Cinchang.

Disebabkan kami sgt2 lapar, kami cari kedai makan yg sesuai sepanjang perjalanan ke SkyCab. Tp nasib kurang baik sbb byk kedai mkn yg tutup sbb hari jumaat. Dalam lapaq tu kami masih sempat ronda Burau Bay. Saja cuci mata dgn keindahan pantai dan kapal2 layar yg dok parking.

Tapi still xdak kedai makan untuk kami. Kami putuskan untuk terus ke SkyCab and Alhamdulillah right before reach Skycab, ada 1 foodcourt kat tepi Mutiara Burau Bay Resort. X pk banyak, kami putuskan untuk makan kat situ. Its consider lunch at 4.30p.m? Erk...

Kami pilih kedai yg namanya Burau Bay Cafe. Bila tgk menu, reganya agak cekik darah untuk kedai yg taraf foodcourt. Nasi goreng seafood rm8. Nasi putih dgn tomyam campur rm9, segelas kecik jus tembikai rm4. Aku cakap kat hubby, dah lapaq sgt...kalo dia juai nasi goreng rm15 pun aku telan je la...sblm gastrik aku berdendang ria.

Nasib baik la rasanya mmg sedap, so kami x la rasa sakit sgt dgn reganya. Semua makanan yg kami order semuanya sedap termasuk jus tembikai walopun gelasnya comel ja, sbb jus tembikai mmg sgt pekat mcm kita buat sendiri.

Dah siap isi perut kami teruskan perjalanan kami ke SkyCab. Mmg dah lain sgt drp masa kami mai berdua dulu. Kat Oriental Village dah ada macam2 termasuk la kereta kuda. Teringin nk bagi anak naik (ibu pun tringin naik....hahahah), tp kami tala pi keta kabel dulu takut org ramai. Dan sememangnya org sgt2 ramai.

After discuss, kami decide untuk naik jugak sbb dah alang2 kan? Anak pun dah xcited bila tgk keta kabel. Bila tanya kaunter, agak2 koi brapa kami nk bole naik, dia ckp max 6.30ptg which is sejam lagi dr masa kami beli tiket. Ticket cost us RM40.

So, hubby ckp...pi la jalan2 dulu dgn anak. Bagi dia beratur dulu. Bila dah sampai tangga nk naik atas, dia kol. Tapi kami x pi jauh pun sbb takut x dgr bunyi fon kalo leka. Anak beli aiskrim dan kami lepas bawah kanopi yg x jauh drp hubby.

us...Alhamdulillah....

hasil lensa buah hati kami berdua, ada bakat dak?

macam2 gaya si budak kecik ni masa hubby tgh beratur


aku respek kpd designer yg cipta palang beratur tingkat atas nk naik SkyCab sbb ada tempat untuk duduk atau sandar sat kalo lenguh berdiri. So agak x terasa la beratur tu.

nampak kanopi tu? kanopi tu la aku lepak makan eskrem dgn anak

Alhamdulillah, koi 6.30ptg kami dah nak reach middle station. Aku yg gayat ni, tabahkan hati sekali lagi harungi ketinggian keta kabel ni.
anak penuh excited bila ada atas tu



Kami turun jugak kat middle station walopun skybridge dah tutup. Aku x ralat sgt sbb aku dah pernah naik SkyBridge dan nk ke Skybridge pun penat jugak nk lalu denai dgn anak sorang ni. (Tak nak ngaku badan berat nak lalu denai tu....hehehe).



macam2 aksi anak masa tunggu aku solat kat middle station ni.
Alhamdulillah...ada surau di middle station.


Kemudian tp beratur lagi, nak naik ke top station. Anak super xcited bila dok atas tu. Teruja dia bila angin sejuk dan tinggi. Jenuh gak nk kepung budak yg terlebih gula ni.

ibu letih...

iklan syampo kot no




malunya...mcm org mengandung....uwaaa....


letih kepong

subhanallah...cantik sgt

us...kami skali lagi anak snap, dan budak yg x reti penat.

Dari SkyCab kami decided untuk x balik ke hotel terus walopun waktu tu dah koi 8.15mlm. Kami decided straight heading to Kuah untuk little shopping.

Kami tala Haji Ismail Group sbb Idaman Suri tutup koi 9mlm. Manusia mmg super ramai. Aku lak x reti nk membeli bila org ramai. Anak mula buat perangai sbb org ramai dan dia x bole bergerak cergas sbb byk brg kaca. So dia mengamuk nk dok dlm keta. Rezeki kami, kami dpt parking btoi2 dpn HIG. Lepak je la dlm keta while hubby do the shopping.

Lps little shopping, kami nmpk ada uptown....singgah uptown lak kat Kuah tu...not far from HIG. To be honest, shopping baju kt uptown much more valueable than kedai lain. Tp sayangnya x seramai uptown SP. Sempat la aku grab few shirts untuk sourvenir.

Kami having dinner/supper kat kedai dpn McD Underwater World. Masakan yg sedap dan suit selera kami. Too bad, aku x igt nama kedai dan dah lupa nk snap pic sbb dah letih.

We reach room 1.30a.m. Mmg flat tp puas hati....hahahaha...

XOXO





No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers