Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan, selamat berpuasa kepada semua umat Islam.

Macam tahun2 lepas, bulan puasa bakal menjadi bulan sibuk buat aku. Sibuk apa? Sibuk balik rumah mak dan MIL...hahahahah...

Alhamdulillah, ini tahun kelima aku berpuasa bersama hubby.

First year puasa, mmg tiap2 hari balik bukak posa umah MIL (i can say without miss), balik umah cuma lepas terawih. Sahur aku masak kat umah. Weekend baru balik umah mak dan tidoq umah mak untuk sahur sama2. Bila ada can, kami berkumpul rumah tok untuk bukak posa ramai2, x kisah kat kota (belah hubby) ka atau kat sg lalang.

Second year pun sama mcm first year sbb kami masih berdua.

Third year, aku tengah pregnant kat lil' hero. Alah memang teruk, posa pun banyak yg tinggai sbb dah lembik. Sepatutnya aku kena admit to hospital sbb doc nk drip. Tapi aku x pi...hahahaha sbb sian kat hubby nanti nk posa sorang2. Bukak posa, weekdays kami bukak posa kat umah ja..berdua sbb x larat nk ulang alik sana sini. Weekend ja br balik umah mak atau MIL. Sahurnya lak, kalo aku larat aku masak...tp banyaknya hubby tapau siap2...hehehhe...Terawih lak tenggelam timbul...ish...ish....

Fourth year, si lil' hero br umur 5 bulan. Terawih mmg kim salam la...huhuhuhu. Bukak posa dengan sahur byknya kat umah (waktu ni dah masuk umah sendiri...wa wi junior jus). Mulanya mmg aku masak, tp bila tgh masak ja...anak nangis....sudahnya hubby kena sambung masak. Sudahnya...dia tapaw siap2 untuk sahur...wakakakaka

Fifth year, Alhamdulillah...ini tahun ke-5 kami. Br hari ke3. Sahur hari pertama dan kedua di rumah MIL. Bukak posa hari pertama juga di rumah MIL. Lepas sahur hr ke2, kami balik umah dan aku settelkan kerja2 umah yg melambak. Lepas hubby balik kerja, kami balik umah mak ayah. Bukak posa sesama dan jugak sahur pagi tadi. Si lil' hero lak koi 2 pagu br lena...ish...ish... sudahnya ibu yg weng.

Anak dok makan coq udang dgn wan (FIL)

Tengok la cucu bertuah tu...ayaq wan pun dia balas...hehehehe

Sedapnya...ayaq ais...ibu x bagi minum ais ni...tp wan bg....suka...suka....
ish...ish...ish

Atok kata, atok ada 4 org anak dan jaga sorang cucu jantan. Tp x pernah sorang pun amik tong beras atok main sorong2 sampai depan.

Lari bila abah buat roadblock...nak amik balik tong beras....lagi cepat dia cabut.

Thanks to Jeri and Nuli untuk cookies2 yg comel2 untuk bukak posa.

2 comments:

MIK'YAL said...

heheheh..bila dah ada anak ni mmg kimslam lah terawih kan..nk masak pun payah..i pun tadak masak..lauk beli sejenis kt bazaar..blk masak sayuq & nasik ja.tu pun letih sb kalut dgn mek kecik tu..HIHIHI..sahuq lauk perangat :p

hijriah-hidayad-hiwayat said...

kita serupa...jom kita nyanyi lagu ni sama2...hahahaha

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers