Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, March 20, 2017

Travelog : Phuket - Krabi - Hatyai (Nov 27-Nov 30 2016) Part 4

Nov 30

Day 4.

After checkout from Oscar Villa resort, kami ke Ao Nang beach semula. Sebabnya, after ronda pecan Ao Nang malamnya, gerai2 di Ao Nang Beach lebih murah untuk shopping.


Bergambar di trademark Ao Nang.


 

 













Done shopping kat Ao Nang beach, kami terus menuju ke Hatyai untuk next agenda.
Dalam perjalanan, kami singgah lunch kat sebuah rrestoren kampong di tepi jalan.

Menunya simple ja, pedas tp sedap. Aku dgn anak yg mmg x tahan pedas, mkn sambil lap ayaq mata. Huhuhuhu

Jauhnya la hai perjalanan dr Krabi ni.

Kat Hatyai, sbb sampai dah dlm koi 8mlm, kami cuma manage untuk visit Muzium 3D saja.
Husband tamau masuk, dia nk melilau Asian Night Market.

Aku masuk dgn yg lain2 sbb dah lama tringin nk masuk muzium 3D....hahahaha

Kami...really enjoy our moment dlm muzium ni. Walopun x la besaq mana, tp puaih la jugak.

















































































Dr muzium 3D teruih heading to Sadao.
Have simple shopping untuk brg2 macam beraih dan makanan ringan sblm border.

We did not have chance to have dinner in Hatyai or Sadao, balik makan kat Changlun. Hahahahaha....

Conclusion untuk trip kali ni :
Phuket -
  • Cant conclude sbb x sempat nk melilau in few hours time only. We should at least have 2 nights in Phuket after driving, sbb jauh. 13 hours drive in total (including rehat).
  • Better travel by flight if you don't want to spend long hours in cars.
  • Hotel yg dipilih pun selesa, cumanya tadak pool.
  • x sempat shopping apa pun kat Phuket.
  • we not having any proper dinner in Phuket sbb kenyang habiskan bekalan nasi yg masih elok dan dah penat drive.
  • tried lokching ....sedap....harap ada peluang cuba lagi
  • return to Phuket? May be...sbb we just reach, not explore.
Krabi -
  • Oscar Villa yg kami duduk, mmg cozy. Walopun bukan tepi pantai dan agak ke dalam hutan, tp pool dan bilik mmg selesa.
  • Ao Nang town agak tenang walopun ramai orang
  • Pulau2 di Krabi? My opinion may be x macam org lain. But, aku prefer kepulauan di Sabah dan Terengganu. Husband pun sama.
  • Return to Krabi for another trip? Not in list yet.
Hatyai -
  • I'll be back....hahahahaha....
  • rasa mcm nk stay truih for another nite, tp sbb kami group passport dan husband ada khemah, x bole nk proceed staying 1 night in Hatyai.
XOXO


No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers