Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Wednesday, May 18, 2016

Travelog - Kuala Terengganu Day 2 Part 2 (30/12/2015)

Tempat wajib lawat....mesti la muzium...hihihihi

As soon as out from TTI, kami sepatutnya check in to Hotel Tabung Haji.
But, husband asked...Muzium dekat sini ja, tamau pi muzium dulu?

Hihihihi...pucuk dicita ulam mendatang.

Tp, memandangkan dah dekat pukul 5ptg, Muzium Tganu yg sgt besar ni will be closed at 6pm.
Senibina, design muzium tganu....sgt sgt sgt mengkagumkan. Dekorasi tanpa cat, ukiran, ketinggian bangunan...sgt2 buatkan aku kagum. Subhanallah.

Tp, sbb dah lewat....muzium jd suram dan agak mengerikan. Anak jd kelam kabut dn banyak songeh sbb dia kata dia takut.





cantikkan?


Husband malaih nk layan bini ajak selfie...huhuhuhuh



























Bottom line is, Muzium Tganu sgt besaq dan cantik. Tp mcm x terjaga sbb byk kawasan ditutup dan byk kwsn under pemulihan.

Kawasan hidupan air agak menakutkan bukan takat pd anak...pd aku jugak. Dgn keadaan yg agak suram dan sunyi, akuarium yg menmpatkan ikan arapaima (btoi dak ntah)...ikan gergasi....dgn air yg berdarah...menambahkan kengerian.

Bila anak dh byk sgt songeh sbb takut...ibu mengalah...kena kluaq.

Rekod....lawat muzium sejam ja. selalunya mau 3-4jam kalo muzium sebesaq tu.

Ada rezeki, I'll be back. Tp lebih awai dan siang.

Dr Muzium Tganu, kami menghala ke Gong Badak untuk stay di hotel Tabung Haji.

Mmg sengaja kami pilih utk second nite in Hotel Tabung Haji, sbb aku sukakan pool. Nmpk fancy untuk anak.

Hotel yg sgt baru dgn wifi yg super duper laju....I love this hotel.

King bed

Work station dgn TV



View dr bilik

Lepas maghrib, kami kluaq utk dinner. Tadak hala tuju. But, made decision untuk dinner dia 1 kedai kampong.

No regret. Sangat sedap. Anyone yg menginap di area Gong Badak, bole try cari restoren ni.





Its done for the day. Memang penat gila sbb seharian di TTI.

Tidoq x berkalih la aku....hahahahahaha

XOXO


 

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers