Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, May 10, 2016

Travelog - Kuala Terengganu Day 1 (29/12/2015)

Dah hampir separuh tahun anniversary trip ni.

Tapi, aku tetap nk update. Trip ke KT and KB kali ni sempena anniversary ke 11 kami dan sambil2 bawak anak jalan2.

Kesian anak, sepanjang cuti byk dok umah maktok dgn wawan. X banyak masa dgn ibu dgn abah. Ibu dgn abah sibuk sgt dgn keja.

This is our quality time.

Kami bertiga gerak dr rumah pukul 10.30pg. Walopun sesetengah kwsn di Kelantan dan Tganu dh mula hujan dan dinaiki ayaq, Alhamdulillah....perjalanan kami sgt lancar dan cuaca pun elok.



Kami singgah lunch di Tanah Merah. Restoren ni konsepnya mcm fast food.
Mmg fast la jugak, rega pun bole tahan...cuma rasanya sgt plain. x sesuai dgn rega.
Tp memandangkan dh lapaq...rezeki...makan je la...hihihihihi


 
Sib baik ada tempat main ni. Bole la si kecik ni main dulu masa tunggu ibu dgn abah abih makan. 




Selesai makan, kami teruskan perjalanan ke Kuala Tganu. Destinasi kami, Hotel Felda. Saja book hotel Felda utk first nite in KT. Sebab Hotel Felda btoi2 tgh KT. Mudah nk melilau esoknya. Hihihihi...





We reached KT, pukul 5.30 lebih kurang.
Senang nk cari, sbb dekat Waterfront dan pasar Payang ja.


Anak dan abah dan ber"massage" sambil tunggu ibu check in.


View from bilik kami.






















Walopun ada kawasan yg naik ayaq, KT...sgt2 panaih. Nk celik mata pun susah...terik sangat.
Memandangkan baru smpi, petang tu just jalan2 kawasan hotel ja. Cuci mata kat tepi waterfront tu.

Lepaih maghrib baru kluaq ronda2 dan cari makan.

Mlm ni mmg xdak hala tuju...xplan apa dan nk mkn mana. Ikut mood dan rasa ja...itu plan kami.

Kami drive thru dataran warisan. Aku mmg sgt kagum dgn senibina Tganu. Sgt cantik. Contohnya macam gerbang dataran warisan ni. Cantik sgt.





Aku x igt nama kedai yg kami singgah makan malam. Kedai kampong ja, tp nmpk mcm menarik utk disinggah. Alhamdulillah, pilihan yg tepat. Setiap masakannya, mmg masuk selera.
Price jugak OK, x mahai. Lebih kurang price SP ja.




Lepaih makan, kami ronda lagi.

Nampak ada mcm uptown kat tepi Istana. Meriah.
Siap ada live band.

Dan yg tambah meriah, ada sewa roller blade.
Anak Berjaya pujuk abah utk main roller blade. RM5 utk sejam. Nice price.

Anak, tadak experience alngsung dgn rollerblade. This is his first time.
Tapi, semangat nak main, walopun terguling berkali2...tetap cool...sbb ati nak main...huhuhuhu...













Memang sangat2 meriah.

Taman tepi Istana pulak tu...sempoiiii kot....hihihi

Yang pastinya, walopun letih...walopun sakit....anak sgt happy.

Ibu dgn abah happy ja...sbb angina tepi laut...sedap ja tunggu anak main.
Aku suka dan sgt suka kami punya first day in KT.

Balik hotel, soh dia mandi...sbb dah berpeluh2 main roller blade, lepaih mandi teruih tergolek....lena smpi pagi. Hihihihihihi....

Alhamdulillah....syukur.


XOXO


 

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers