Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Tuesday, October 20, 2015

Hiking - Bukit H (16 Sep 2015)

Cuti Hari Malaysia, plan asai aku nk bawak anak dan adik2 aku ni rabat Bukit Tokun kat BM.

Tapi public holiday dan sikit hujan, buatkan kami tukaq plan utk rabat Bukit H kat taman semarak ja. Dekat cet ja dgn rumah.

Lagipun, ni first attempt aku bwk anak rabat bukit. Just sebagai training untuk dia, mana tau, lepaih ni dia bole teman ibu pi hiking, gantikan tempat abah. Hihihihihi....

Bukit H ni rendah ja, rendah la sangat....compare to bukit2 lain. But, its still good untuk exercise...dr dok lena ja kat kat rumah tu....hihihihi...

Anak, mcm biasa...always energetic. Ibu pulak yg KO, sbb mangkit terkejut, no breakfast and no warm up....hahahahah...best dak alasan?


sebelum hiking....nmpk muka mangkit tidoq? Best...tidoq sejuk2 ni....










Buah hati ibu...

Alahai...ni yg lemah ni








Jerebu, kalo dak...dr sini bole Nampak SP kat bawah tu...ni nmpk kelabu ja....aduhaiiiii






















Ok...kami buat keja bengong, dah lepaih snap pic br Nampak sign kecik kat tower tu... its a high voltage power tower. Sib baik x jadi apa2. Alhamdulillah...

Len kali, sblm snap pic...kena tgk btoi2 dulu. Kalo short ka, kan naya mati renting kat situ.




Anak ibu yg kuat dan energetik






Nampak dak ada budak tu belemoih...hahaha...tu habuan ketegaq....ibu larang x dengar....lari sambil turun...tergolek la, sib baik x kena kepala...tp still energetic....hihihihi...




Within an hour kami dah selamat naik dan turun...kan dah kata....kecik ja bukitnya.

Lepaih turun, teruih singgah umah Abg Art...breakfast. TQ, Abg Art dan isteri, Pakdee dan geng2 jk1m#5.

Anak dgn moi...siap bertambah 3x...hahahhaha




 
Dengan kakak2 ku from #TheFitFighters
 
Note : To anyone yg br nk berjinak2 hiking...bukit H tempat yg baik utk practise sbb rendah ja.
 
Next mission, nk angkut Ungu dgn Shaz naik bukit H sama2. Hihihihihi.
 
Mission accomplished.
 
Next mission untuk anak, will be Bukit Tokun, tp kena tunggu jerebu reda la dulu. Koi teruk jerebu la ni.
 


XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers