Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Thursday, October 22, 2015

FitMalaysia - 5km Fun Run (20-9-2015)

 This is my first attempt, my first marathon yg aku masuk secara sukarela.

I never tot yg aku akan sukarela masuk marathon. Ye la...masa sekolah dulu....merentas desa pun aku slalu tuang.

FitMalaysia is my window, my first attempt. As usual, my running buddy is always Wani and Naim. Kami register pun hampir2 ke closure date. But, we still manage tho.

Dr rumah ke Vision Park mmg x jauh, tp aku dr sg lalang. Sbb nk tinggai anak. But, next year, insya-Allah aku akan bawak anak sama utk FitRun. Sbb ramai ja budak2 yg join. Even ada yg dlm stroller pun. Hihihihihi....

Masa tunggu Naim, aku dan Wani terjumpak my Shbam instructor Daus. Dia pun masuk FitRun rupanya.

Manusia? Punya la ramai. They said, total participant for 5km FitRun is more than 20k. Rasanya bole percaya kot....sbb mmg lautan manusia.

This is my first attempt...and insya-Allah...I will start collecting medals from running.

Hahahahaha....dah tua2 baru nk blajaq lari. Gemuk2 ni br nk berjinak2 dengan marathon. This is my way, my healthy living style. Insya-Allah....pls keep supporting me.

Me, Daus and Wani 
 




Our numbers, Wani, Naim and myself


Naim x dpt dikesan....phone line x berfungsi may be sbb terlalu ramai org.




Kami yg sampai pukul 7 pg pun parking more than 1 km dah.


Jem jgn kata la. May be sbb laluan ke Vision Park is not suitable for the event. Sbb tu jalan utama....jalan alternative terlalu jauh. Kesian org yg mmg ada emergency.


Lets start run

Masa dah after half way, br jumpak Naim



Beratur untuk amik Finisher Medal and Cert



My ex coach, Taqiuddin...no longer a boy....a tough boy already



Yeah...we made it



 
Bangga ddengan diri sendiri....its almost 7km, not 5km....huhuhuhuh


 
 
 Actually, terlalu byk program sepanjang hari event. We planned to join all.

Body combat, body jam and zumba mmg mantap. All international presenter is from Fitness First.

Tapi, cuaca yg terlalu panas dan org yg terlalu ramai, buat kan kami balik sekitar pukul 12 tghari. X jadi nk tungga Shbam pukul 2.45. Mata dah layu sgt dah.

Summary : This is a good event. I like it and I love it. Better than all the nonsense concert. This is for a better and healthy lifestyle.

I am proud to be part from this event.

XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers