Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Friday, September 18, 2015

Tahniah Acu - From UiTM Melaka to UiTM Shah Alam

Tahniah my youngest sister sebab berjaya sambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana Muda di UiTM Shah Alam.

As usual kakak ni la yang menghantarnya. Hihihihihi.

Kami bertolak hari Jumaat 4/9/2015 dr sungai lalang, around 10.30am. Ingatkan nk keluar awai lagi...tp biasa la...pagi baru nak bersiap.

Perjalanan yang biasa saja...cuma tersangkut agak lama di Tapah sebab hujan lebat...sangat-sangat lebat.


We had our lunch at RNR Tapah, before raining.

Mak masak nasi, sambai ikan bilis, ayam goreng kuning dgn bihun goreng. Alhamdulillah....kenyang...lebih dr kenyang.











My sweetheart








Syok la dua orang ni...baju pun nak pakai sama. Sib baik la bawak.
Puaih main aih...










Next morning, on 5th Sept, pukul 8.30 pagi kami bergerak ke UiTM utk pendaftaran Acu. Hari pendaftaran asrama ja. Sib baik bukan sekali dgn pendaftaran course, kalo dak lagi2 la jem.

After 12 years, UiTM Shah Alam....sangat2 la berbeza. Almost tak kenai.



My proud faculty...Fakulti Kejuruteraan Elektrik.





 Husband malaih nk layan bini selfie....huh






 Loves of my life.




Bilik asrama walopun x besaq mana, tp kemas dan nmpk selesa, perabut pun masih cantik. Ruang tgh rasanya ngam2 untuk solat. Okla tu. Bilik air pun dekat ja dan cantik.


Selesai register, bawak acu lunch. Pusing punya pusing...we chose Old Malaya Kopitiam. Environment...cozy, taste also nice...tp rega mana bole compare dgn belah utara sini, kan?

Hahahahhahaa....


 Amboi....pakmertua dgn menantu...sama naik dengan handphone



 sisters

 kalo dah namanya kopitiam, kopi o mesti dlm cawan mcm ni....kan?


While we left Kajang for registration, dua budak kecik ni...ada project lain. Sampai rumah, tgk dok main ayaq....aduyaiii











Enjoy main ayaq sampai kembang kot.

Petangnya, aku dgn husband paksa anak ikut ke rumah Tam kat Kg Malaysia Raya. Wafiy tadak....bila cemuih...mula dia buat perangai....tp hujan lebat....sgt, lebat macam kat tapah hari tu. So, merap la anak oii...bebai pi la...bolayan...





Alhamdulillah, sedap roti BOM yang PakTam buat ni.


If anyone from area Kg Malaysia raya or Malaysia Tambahan read this. PakTam kami ada bukak gerai makan yg namanya Gerai Pak Mukthar. Pagi ada roti canai, petang ada pssembor, koteaw, mee goreng and few more items....yang insya-Allah...sangat sedap.

PakTam is an experienced chef kat Hotel Saujana before Hotel Saujana tutup. Since then, PakTam decided untuk meniaga. Alhamdulillah, sambutan sangat menggalakkan...masak dari hati...insya-Allah sedap.

Lets watch budak2 banyak akai ni main ayaq.
 



The next day nya sebelum balik SP, kami singgah ke Bukit Beruntung...rumah PakCik.
Thank you PakCik, kenyang....lunch.

XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers