Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, September 03, 2012

Aidilfitri 2012

Tahun ni, pagi 1 Syawal kami sambut di sungai layaq...umah ibu mertuaku...hehehe

Bermaafan dan bergambar itu wajib di pagi raya. Tp sebelum balik bermalam kat sg layar, aku dan hubby dan siap2 beraya dgn mak ayah dulu...hehehe...org first tu...i loike....hahaha...

Cuma tahun ni sedih sket sbb x dapat nk tangkap family cepat PakCik balik hari Ahad...seminggu raya baru dia cuti...kakak dan Acu balik ke KL dan Melaka hari Sabtunya...

Insya-Allah...ada rezeki nnt kita tangkap family pic...mana tau...ada vacation mana2 plak lepaih ni.

Ni pic kami raya tahun ni, tema kami biru muda...cuma aku tambahkan kaler pink untuk aku bg nampak lady like sket...hehehe...tengok la anak aku yg chicky tu...mcm2 ragamnya...susah btoi nk dptkan pic yg cantik dgn dia...ada ja akainya...hm...

Balik2 solat raya, hubby tumbang dulu. Mana taknya, koi 3 pagi baru balik dr ronda uptown tgk sale raya... mmg aku mo ikut...dr melilau tu baik la aku lena...hahaha

Tengok...tengok...susah kan nk tangkap gambaq dgn budak kecik ni...mcm2 ghupa dia buat





Bila time ibu dgn abah nk feeling2 tangkap gamaq 2 org ja, dia jeles....x bagi can langsung...isk isk isk... hahahaha

Ibu mertuaku

Jangankan ibu dgn abah dia x bg can...tok dgn wan pun dia x bg can tangkap gambaq 2 org... apa punya budak...tarak sporting toi....hahaha

Dari umah MIL, kami beraya ke rumah MakTeh kat Tmn Sri Tanjung jugak. Ingatkan dr umah MakTeh nk ke umah Ngah, tapi dah jumpak Ngah anak beranak semua kat umah MakTeh dan Ngah pun nk pi beraya tempat lain, kansel la beraya umah Ngah.

Balik umah MIL, kak ipaq pun sampai. Anak apa lagi, bergusti dulu la dgn abang Nazuan dia. Koi 4ptg kami angkat beg nk balik Sg Lalang.

Sebelum balik umah mak ayah, singgah kampung dulu...beraya kat umah arwah tok. MakCik, Tam, Maksu, Pcik Ann semua ada...waktu nk balik selisih dgn Long.

Malamnya, Acu kenakan aku masak spageti...dah lama teringin katanya. 

dr hp acu

jugak dr hp acu...dah x sempat nk snap apa dah...siap spageti...masak sup pulak kat anak, dia nk makan nasik...mesti kena ada sup...hehehe


Mak goreng koteaw dan aku buat spageti....lepas maghrib Tam dan Maksu sekeluarga sampai dan diikuti oleh keluarga besar Long. Balik semua keluarga belah mak, keluarga besar PakNjang pulak sampai...mmg meriah la...mcm biasa. Cuma tahun ni x sempat lak aku jumpak PakCik KL. Slalunya lepas maghrib baru depa beransur, ni aku sampai sblm maghrib pun depa dah balik. Xdak rezeki nmpknya.

Insya-Allah, ada rezeki kita jumpak lagi.


XOXO





No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers