Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Friday, November 20, 2015

H-H-H - Pulau Sayak dan Pantai Merdeka (7 Nov 2015)

Selalunya sabtu ialah hari untuk mak ayah. Selalunya la. Tapi, minggu ni, mak ayah pi KL untuk konvo acu.

So, bila si little H dok bising x pi mana...kami bawak dia lunch kat Pulau sayak dan lepak sat Pantai Merdeka.

Just to spend some quality time together.

Pulau Sayak mmg fav port aku dgn husband untuk makan, lepak dan bersantai....chillex...

Cuaca pun cantik....dah berapa minggu ujan petang, tp hr tu, x ujan. Just a nice wheather.



Walopun anak dh besaq, ibu dgn abah still kena date kan? 10 tahun berkawen, kalo x dibaja hubungan, pasti akan hambar lama kelamaan.
 
Doakan yg baik2 untuk kami, ya. 


Anak bosan tunggu Nasik goring. Orang ramai....






Abah dgn koteaw udang, ibu dan anak dengan nasi goring.


From Pulau Sayak, kami decided untuk lepak kat Pantai Merdeka. Saja nk amik angina laut dan bagi anak main.



Ayaq laut, Pantai Merdeka dah x cantik. Tak ramai yg mandi. So, kami pun x bg la anak mandi. Bagi dia main kat tmn permainan ja.






















Antara kelebihan anak, dia cepat berkawan...tgk tu...dah penuh kawan dia.












Sayang, x dijaga.


Lepas anak main, kami jalan2 kat org berniaga...bole la tahan ramainya jugak. Kami beli beberapa lain track suit utk anak, dan jugak selipar. Mcm2 ada jugak. Tp x beli pun, sekadar cuci mata ja.

Sebelum balik, sempat beli sotong raja (sotong besaq yg digoreng tepung, rangup).

Sib baik beli 2, anak balaih 1 kotak...dia sorang ja. Huhuhu....lapaq balik la...main puaih kat tmn.




Summary :

Best sangat kat pantai. Cuaca baik, angin kuat.

Cuma sayang, selain dr ayaq laut yg semakin hitam (katanya sbb pasiaq hitam, pasiaq yg ditambun), infrastruktur yg banyak jugak kurang di jaga.

Tatau la samada pengunjubg atau majlis yg salah...atau pun kedua2nya....sbb saling x menjaga.

Aku sukakan konsep Teluk Chempedak, walopun mlm, Pantai penuh dgn orang dan family mai beriadah, Especially mlm minggu, mmg penuh, nk cr parking pun susah. Sebabnya? keliling kawasan pantai di pasang lampu yg banyak, kawasan jd cerah.

Dulu masa pemerintahn Allahyarham Ustaz Azizan, mmg Pantai Merdeka meriah waktu mlm sbb di pasang lampu, tp la? No more. Aku mmg x paham. Xdak bajet ka?

Bila org ramai, ekonomi penduduk tempatan dapat di jana. Tp suara aku x di dengar....hm....

Resort Pantai Merdeka jugak Nampak terbiar. Nampak lusuh. Sayang sangat.

Hope one day, akan ada someone yg able to take care.

Anyway, we have so much fun, spend our time together. Alhamdulillah.

XOXO



 

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers