Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, February 17, 2014

Travelog : Cameron Highland 2014 (Jan 2-3, 2014)

Walopun n3 ni dah lambat lebih sebulan, tp aku tetap nk publish....hihihihi

Lepas bertungkus lumus sepanjang cuti sekolah akhir 2013, kami sekeluarga berehat sekejap di Cameron Highland sebelum meneruskan perjalanan ke Kajang, rumah kakak.

Sepatutnya kami nk bertolak pukul 8pagi, sbb ingatkan nk singgah Zoo Taiping sebelum naik CH. Tp sebab husband nk pi cari wiper ganti, singgah beli barang sama...jadi la bertolak koi 11pg... errr...hihihi. Alasan...alasan.... (^_^)



Macam biasa, kami bergerak dgn keta ayah. Selalunya acu aja yg ikut, tp kali ni...pakcik pun ikut sama. So...mmg padan la keta. Tapi, kami mmg suka ramai2 ni. Lagi ramai lagi meriah. Baru syok cuti. Kalo paklang dan along ada....plus anak2 lg 3 org...mesti lagi happening. (^_^)



Sbb keta agak penuh, anak lepak atas beg2 sebelah pakcik...saja akai nk kacau pakcik je la tu. Hihihihi. Kami singgah kat RnR Bukit Gantang, sambil rehat sambil pekena durian...best wooo....hihihi

The best thing is, kalo makan kat RnR jugak...seller mesti akan carik durian elok2 kat kita. Hihihi...



Kami sampai ke Brinchang around 3.30pm, kami menyewa kat Apartmen Densiko. Sebelah Homestay yg kami amik tahun lepas.

Homestay ni ada 4 bilik dan 3 bilik ayaq. ID pun lebih cantik cuma agak padat. Tp dua bilik dpn ada 2 katil queen. so 4 bilik, ada total 6 katil queen. So mmg ramai la bole dok sini.

Uniknya, water heater dlm bilik ayaq..pakai gas...hihihi. Jakun lak kami. Dua bilik tidur depan, siap ada ceiling fan lagi...hihihi.

Anak nk pasang kipas, abah tamau. Sejuk. Sudahnya dia cakap, "Abah, tutup la econ. Abang nak pasang kipas ni."

Dan kami....bantai gelak la...mana ada suis ekon anak oiii....hihihi



Actually, salah satu sbb nk naik CH selain drp berehat dlm cuaca sejuk...aku nk tunaikan hasrat nk bawak mak makan steamboat kat sini. Mak sangat suka steamboat kat CH ni. Actually kami adik beradik nk bawak masa besday mak hari tu, tp kebetulan minggu sblm tarikh yg kami plan...ada banjir di Lembah Bertam. So, x pasti dgn keadaan CH...kami tunda.

Happy sangat bila dapat luangkan masa mcm ni dgn family. Duit banyak pun x guna kalo tadak keluarga yang bahagia. Alhamdulillah. Syukur.



Besok paginya, lepas check out kami ke Kg Taman Sedia nk pekena dan tapau eskrem stroberi di KHM. Tapi...sekali lagi...tutup. Tatau la if mmg dah btoi2 tutup atau x kena hari kami pi.

Sudahnya kami makan kat Rose strawberry dan tapau dr Rose stberi, Opah Strberi dan Al-Mashoor. Still, paling sdp eskrem KHM. Presentation pun menang kat KHM. =(

Tp Rose punya pun not bad. Tekstur...win by Opah Stroberi. Sos win by Al-Mashoor. Tp kalo nk bawak balik, x recommend Al-Mashoor punya. Sebab bila dia mencair dan kembali beku, teksturnya dah jadik mcm aiskrim malaysia.



Buat kali kedua, aku berjaya turun dan cuci mata di Kea Farm. First time ialah masa kami first cuti berdua di Cameron Highland...which is almost 9 years ago. Hihihi...

Lepaih drp tu, aku mmg x pernah turun kat Kea Farm setiap kali singgah. Sebab keja aku, jaga anak2 dalam keta. Lagipun selalu mai weekend...nk parking keta pun susah kan? Dengan org yg sesak gila...sebelum ada anak yg hilang...baik la aku jaga 4 beradik tu dalam keta. ;)



I love roses.



TQ, darling. TQ sweetheart.



Minum teh mmg xtvt wajib la kan? Kali ni x sempat pi Bharat. Cuma singgah di Teh Ombak Rindu (ganti nama BOH....hihihi) otw turun ke Simpg Pulai. Walopun kami nk ke Kajang, kami x turun ikut tapah...sebab aku tringat pengalaman kami naik ikut tapah dulu...hampir kena tanah runtuh. So, dah x berani....hhuuhu....lgpun jalannya kecik sgt. Risau aku...

Walopun teh kat BOH ni mahai sgt, tp rasanya kita bayar suasananya...bukan sekadar tehnya. Aku mmg sukakan sgt2 suasananya. Kalo la x kerana mengejar masa...mmg nk lepak lama lagi...hihihi.

Takpa...insya-Allah. Ada rezeki...panjang umur...kita bercuti lagi. Tapi dengan keluarga yg lebih besar. Lebih happening...lebih bahagia. Amin.

XOXO



No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers