Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Saturday, October 27, 2012

Raya ooo Raya

Raya Aji tahun ni kami celebrate di Sg Lalang, lepas solat Jumaat baru balik Sg Layar.

Lepas solat raya, ayah sibuk dgn majlis qurban di Surau. So kami dgn mak dan acu balik kampung. Memandangkan hari raya kali ni jatuh hari Jumaat, masa agak limited la jugak sbb hubby nk solat Jumaat lagi. Kat kampung, kami sempat dok umah Tok dan melawat umah TokSu ja.

First time tgk anak Along...lil gal...anak sibuk main kat luar...bole la ibu main2 sat dgn lil gal. Dia nmpk ja ibu dukung baby...cepat2 mai dok atas riba...x mau bg ibu pegang baby...aduhai...jeles sungguh...

 Satu2nya adik yg bole dok atas riba aku, only Aniq. Bagi anak, ANiq tu adik dia...so bole la nk share2 ngan ibu. Tapi ada time jugak. Mai mood x baik...kem salam...
 Dari kampung, kami balik ke umah mak ayah. Husband balik Sg Layar untuk solat kat Masjid Penghulu Him. Aku yg dah 2 hari x tidur and only few hours on malam raya...mmg balas dendam la lena sementara hubby balik sana.

Lepas asar baru hubby mai amik kami. Dari umah mak, kami balik Sg Layar. Dok sat umah mak hubby, kami ke umah MakTeh pulak. Sambil beraya, melawat MakTeh dan PakTeh yg kena ragut minggu sblum raya. Kesian depa...memang jahanam la peragut2 tu. Dah la ragut org tua, atas motor yg bergerak lak tu. Depa nk ragut beg...depa tarik tudung makteh...sampai tergolek MakTeh dan PakTeh atas jalan, Nasib baik x dak keta yg lalu waktu tu...kalo dak...hard to imagine.

Dek sebab kemalangan ni dan jugak kesihatan Kak Piah yg kurang memuaskan dan baru lepas operation, PakSu terpanggil untuk balik menjenguk. Susah toi nk suruh org tua sorang ni balik.
Sesekali balik...mmg kena melayan la anak2 mcm kami ni. Tgk tu...paksu dok basuh kambing, nak perap untuk BBQ. Hehehehe...
Nasib badan la PakSu...dpt anak2 macam kami. Walopun jarang jumpak...tp paksu slalu cntact kami tanya habaq dan PakSu sgt alert dgn apa yg jadi dlm family. Love you la PakSu.

Kat umah mak ayah lak...memandangkan aku x dak utk masak western...Chef of The House...PakCik melayan semua tamu dgn homemade spageti bolonese dan karbonara...yummyy....terbaek....hahaha...

Kata mak...mmg pakat pulun la. Dan ofkos...aku dapat rasa sbb bahagian aku disimpan khas....lalallala....yummy...

XOXO




No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers