Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Sunday, June 10, 2012

Menara Alor Setar (9 Jun 2012)

Hajat asal nk bawak anak ke Karnival Upin Ipin di Stadium Alor Setar. Tp rupa2nya Karnival tu tutup koi 2ptg dan bukak semula 6ptg...kami malas la nk tunggu sampai koi 6 ptg.

Alternatif...rabat menara Alor Setar la...hehehe...

Anak sgt2 excited dgn teropong kat menara ni.





Menara Alor Setar



Menara Alor Setar merupakan menara telekomunikasi yang ke 19 tertinggi di dunia dan juga yang ke 2 tertinggi di Malaysia. Ketinggiannya 165.5 meter dan pembinaannya melibatkan kos sebanyak RM40 juta. Menara ini merupakan pusat pelancongan utama dan Mercutanda Kebanggaan Negeri Kedah Darul Aman.


Ruang pemerhati di Aras 88 Meter membolehkan pengunjung menikmati panorama Bandaraya Alor Setar. Di ruang ini juga terdapat 5 set teropong automatic, kaunter menjual cenderahati dan ais krim serta kemudahan pertukaran wang.


Menara Alor Star dengan rasminya telah membuka pintu kepada pelawat pada 14 ogos 1997 dan telah di rasmikan oleh Yang Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad,Perdana Menteri Malaysia yang ke 4.


OPEN FROM 9:00 AM TO 10:00 PM





Waktu balik...kami singgah kena bihun sup dgn ais kacang kat simpang 4. Tapi aku rasa mcm dah sgt mahal la bihun sup dgn ais kacang. Ais kacang dlm piring...RM2.50. Cam melampau ja rega...walopun ni ais kacang feberet aku...huhuhu


Baliknya shoot ke umah long di Kola Ketil sblm balik umah untuk ziarah long baru balik umrah.


Aku tertarik madu dgn sarang lebah yg long beli kat sana.

Bila lah...aku nk sampai sana ya?

XOXO



No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers