Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Wednesday, July 29, 2015

Hiking - Taman Negara Pulau Pinang - Monkey Beach and Mukahead Lighthouse (14 Mac 2015)

From Kerachut, kami berbot ke Monkey Beach. Its a great experience. Lambungan ombak buat seram la jugak. Huhuhuhu


Batu arnab, x Nampak pulak rupa arnab dlm pic ni

Batu buaya....Nampak dak bentuk buaya
 
 



We reached Monkey Beach around 12.30 tghari.




Rehat dulu sat. Pantai kat sini...sangat bersih dan cantik. Love it. 2 years back, husband mai camping dgn kawan2...kali ni...turn aku....walopun x camping. hihihihihi
 

 After 10min, kami mulakan pendakian ke Rumah Api Mukahead.
 
Comparing trekking ke Kerachut, Hiking ke MukaHead lebih mencabar, sbbnya perjalanan yg menggunakan tangga. Aku mmg lemah sket dgn tangga-tangga ni.

 
2 beradik ni dah nmpk cam kembaq ja
 
Yasmin gagahkan diri untuk hayun jugak kaki tu

 
Aku sampai agak lambat sbb escort Zati dgn Yasmin. As Yasmin mai dgn aku, and dia x pernah involve dgn any xtvt lasak...so dia agak down dan hampir putus asa.
 
So, as a sister...aku dgn Zati (kakak Yasmin), ikut langkah Yasmin pelan2...as long as Yasmin x give up. Walopun mmg tinggai...I think,....5% ja semangat dia.
 
Once reached top...Hahahahaha....Yasmin happy sangat dia bertahan dan x patah balik.
 
 

Kak Chek Ah dah sampai dulu
 

Mentang2 depa sampai dulu no....hahahahaha
 
 







Thank you, adik2 sbb bwkkan lunch utk saya sekali. Yummy
 
 



 


View...always priceless






 
I LOVE THIS PIC THE MOST....hihihihihihih
 



My adik2...




A must pose.








 









 

Pukul 2.30 kami bergerak turun ke Monkey Beach balik, untuk solat, berehat dan mandi laut.
 
Before mandi, kita main buaian dulu. hahahaha

Kak Haz yg super sempoi


 
TQ Kak Chek Ah, rajin nau tolak aku naik buai....dah la bulat...org yg tolak buai tu kecik ja.
Takpa kak....next round...doakan sy kecik drp la...senang sikit kak nk tolak saya....hihihihihihi

 

 
 

Dah bertahun aku x mandi laut, and today...aku mandi laut. Last sekali aku mandi laut masa kat Sabah...rasanya 3 years back kot.

Enjoy this trip very much.

We reached here again, at 6pm. Fuh...mcm terbakaq ja muka...xtvt kat tepi pantai la katakan.
 
I love beach so much. I will return and repeat, one day.



Sebelum balik, kita singgah dinner dulu kat Pantai Miami.




 
 
 
Walopun semua dah layu, tp kita isi perut dulu sblm balik.
 
Memang dah letih sgt dah.
 
Alhamdulillah...we reached home around 9p.m.
 

XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers