Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Monday, March 16, 2015

MRH in Quarter 1, 2015

Lama x update pasai anak bujang, buah hati pengarang jantung ibu ni.

As you know, si bujang kacak dan banyak akai ibu dah masuk darjah satu tahun ni. Officially an Ibrahimian. Insya-Allah, a proud Ibrahimian. *wink*

This also means, anak also will be under mother in law care. Makndak pulak hanya akan bbsit this big boy on Friday and cuti sekolah.

Its a bit challenge to mak also, as mak dah ada 3 boys (including nephew) with her.
Hihihihi...




 
 
Balik dr sekolah rendah, mak kena berkejan dua beradik ni untuk lunch dan siap ke kelas KAFA pulak. Actually, ramai org x hantar anak ke kelas KAFA masa darjah 1. They usually begin KAFA in standard 2.
 
Tapi, memandangkan abang Nazuan will attend his KAFA class....anak nk ikut jugak. So, let him start his class in standard 1.
 
Cuma penat la sikit, after habis KAFA they will straight to kelas mengaji Muqaddam kat surau.



 
 
Lepas balik mengaji, mandi...makan....buat homework. By time sampai rumah, dah tergolek lena dalam keta. Huh...memang padat xtvt dia. So, celah mana la org bole bg anak tusyen lagi? Aku tgk pun penat.




Tie? Minggu kedua saja sudah Innalillah
 
 
Itu baru tie. Tumbler? Hari ke10, tumbler dah innalillah jugak. Ganti tumbler lain, hilang teruih. *cry*



 
 
Mak suruh bg dia bawak ayaq mineral ja. Senang, x sakit hati bila hilang. Tapi, bwk few days ja. Pastu abah beli lain tumbler....beli yg murah2 ja...tadak kartun bagai dah. Padan muka. Hihihi...

 
 
Beg sekolah? xdan abih quarter 1 pun....masuk ja bulan 3 dah kena pakai beg lain. Beg CARs dah hamper berkecai. Aduyaiii...
 
Beg BEN10 ni tatau la nk tahan berapa lama pulak.


Tapi, aku puji anak....dia suka basuh dan boh kapur sekolah sendiri.
Motif? Tatau la....nk main ayaq ka nk main kapor. As long as he know kepentingan basuh dan jaga kasut sendiri.






Perkembangan yg baik jugak ialah, he want to learn reading. Dia cakap cikgu marah sebab dia x pandai baca.

Dulu, masa kat tadika, bila aku nk ajaq membaca ja teruih dia pi lena. He only interested in maths, but now...semuanya bole.

Dia jugak takut kalo x siap homework...sanggup mangkit koi 5pg untuk siapkan homework. Good job, darling.



 



Terlebih creative? Car with balung ayam? Hm....











 
 
Sebagai upah dah jadi budak baik and big boy, ibu bawak pi tgk SpongeBob The Movie as requested. He really love it.
 
Ibu love you saying, always love you.


























XOXO

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers