Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Friday, September 12, 2014

Gaya hidup

 Aku sedaq, this few years aku memang mengamal cara hidup yg kurang sihat.

Kerja aku di opis mmg langsung x praktikal dengan gaya hidup aku yg memang suka makan. All day long in front of screen...dengan pergerakan badan yang minima buatkan badan aku bagai di pam2.

Last sekali aku cuba kuruskan badan, masa aku nk conceive my baby boy....which is 7 years back. Aku berjaya buang 20kg thru strict diet within 7 months. Semangat nak anak punya pasai...hihihih. Aku berjaya maintain berat sebelum pregnant after delivery until my lil hero reach 2years old.

Selepas tu, dengan alasan teman kawan yg pregnant makan....badan aku terus membelon....naik ja...turun nya dak.

This year, aku inspired by my ROTU batchmate, Rossa. Aku dengan Rossa, since dlm ROTU...figure kami x jauh beza. Kesedaran Rossa dan galakan Rossa dan all close friend make my move.

Walopun my passion in cake and deserts....aku kena amik action untuk ubah gaya hidup kepada yg lebih sihat.

Tekad aku, aku dah nk masuk 33 tahun ni. Aku nak kurus untuk sihat. Aku tak mau penyakit2 rutin...macam darah tinggi, kencing manis dan jantung hinggap aku di seawal 30an.

Aku harap, aku akan istiqamah untuk terus berubah. TQ, friends for your support and companion.

Sebagai permulaan, aku dengan kawan2 satu team luangkan masa untuk beriadah, jogging dan workout minima 3kali seminggu, sejam setiap kali.

Alhamdulillah...setakat la...kami masih istiqamah dan aku dah semakin ketagih untuk slow jog....walopun mengah amat...ye la...lama x exercise....semput amat.

I will carry on and try to EAT CLEAN pulak lepas ni. Insya-Allah.

Its not easy to gather and remind everybody to bring change and get them change on time. Hahahaha...
Congratulations to myself, Ai Lih, Faiz and Hadi

Second session, we have Rinda on board

Fourth session, we have Naim on board. Congratulations, dik.

Sixth session, we have Murni, Kak Yana and wani on board. Congratulations ladies. 
We did I stored pic for fifth session? Hm...


Seventh session, only 4 of us. Doesnt matter....

Berempat jugak, cuma sepatutnya berlima...tp ujan rintik2....so Rinda tak join.

Actually, kami beraktiviti hari selasa, rabu dan khamis.
Tapi, insya-Allah aku dengan Wani akan cuba untuk setiap hari. Ketagih la pulak...hahahha...bole macam tu?

Friends,

Sapa nk join pun bole...mai ja. Kami ada di taman rekreasi Kulim Hi-Tech setiap hari, insya-Allah...bila hari x ujan dan xdak apa2 aral...

Sekarang ni...tengah cuba untuk kuatkan semangat dan istiqamah.

XOXO








No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers