Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Sunday, May 27, 2012

Peluang kedua ♥♥♥

Semalam lepas kenduri sepupu hubby, Khairiah ♥ Arjan...kami balik umah MIL di taman seri tanjung. So dan la layan cerekarama, Peluang ke2.

Walopun crita mcm lawak2....tp look from a bright side. Crita ni mmg ada pengajaran sendiri. Sbb tu dlm kesibukan sempat curi masa nk tulih pasai ni.

After years of marriage, byk rumahtangga yg semakin dull dek tuntutan tanggungjawab masing2. Suami yg kerjayanya dan isteri bukan sj sibuk dgn kerjaya tp juga urusan rumahtangga. Masa komunikasi semakin kurang. Masa berbual dan berbincang juga semakin kurang...sbb masa yg ada kita rasa nk rehat ja....tanpa fikirkan nk manfaatkan quality hour with spouse.

Kalo kita kita bernasib baik, kita bakal punya peluang ke2 walopun cara dptkan peluang ke2 smlm ala2 kartun. Tp kita jarang cuba pahami keadaan spouse dan always jump to conclusion.

Aku cuma berharap, kami x sampai ke tahap mcm tu. Aku harap kami akan sentiasa berusaha mencari masa berdua. Thanks to family yg selalu support kami berdua....its good if sometimes we spend sometimes together to have date, dinner together...jalan2...semoga semakin lama bersama...semakin kuat cinta kita....bukan semakin pudar.

But, to be remember....hubungan adalah dua hala...bukan 1 hala...ia perlukan usaha bersama...take our time untuk sinarkan kembali hubungan yg mungkin pudar. May be by 1 kol, hello...dah makan belum? Makan kat mana? Awak kat mana? Awak nk apa dak? Its simple tp kdg2 membawa makna yg besar. Jangan pandang ringan semuanya.... ^_^

Love u all....ini adalah note kepada diri sendiri...bukan mengata diri perfect....tiada manusia yg perfect... kalo dak kenapa ada ruang for improvement.

XOXO





No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers