Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Thursday, March 25, 2010

Happy Familia

Last week, from 16-18/3/2010, kami sekeluarga bersama mak ayah dan adik bercuti ke KL. Bukan ke mana pun, rumah kakak kat Kajang ja. Sebab ayah dah janji dgn wani nk pi KL cuti skolah hr tu.

So bertolaklah kami ke KL pada 16/3 at 9a.m....

We arrive Kajang around 2.30p.m sbb Baie amik kat restoran jejantas...kalo main redah ja...insya-Allah sampai tp x tau la koi brapa...hehehehe...

Anak sgt excited sbb ada kakak dan Ami...dan jugak tangga....

Tgk la 2 budak comot tu...makan kek cokelat banjir...suka sungguh....

OTW ke KL, kami singgah di RnR sg perak. Org cbuk nk minum...rehat...si kecik sibuk nk main papan longsor. Puas ibu kena kepong sbb abah sibuk dgn org kol booking khemah utk bln 6 nanti. Sapa berminat, boleh hubungi kami untuk bincang tarikh kalo masih available...hehehe (dan lagi promote tu).

Lepas penat main, sambung perjalanan br si kecik mula menyumbat.....

Sampai umah kakak, lepak sat....lepaskan lelah...lelah konon...lena separuh perjalanan...ckp byk lak.... hehehe...
Malamnya kami dinner di Satay Kajang la...mana complete pi Kajang x kena satay Kajang. Tp...itu pun selepas melawat Yummie Bakery...hahaha tu acara wajib dlm perjanjian nk ke KL. Aku borong kotak coklat yg susah sgt nk dpt kat kedah ni...alang2 pi...memborong sakan aku....
Sesapa nk order coklat...cepat2222...sementara kotak masih byk jenis....nanti aku snap pic...publish jenis2 kotak yg aku ada....heheheh...
Sblm pi makan satay Kajang, kami dah pekena roti benggali yg kakak buat pakai BM cap tesco. Sedap... rangup...cicah lak dgn gulai ayam mak...pergh....
pastu...x laju la mkn satay kajang sbb x betoi2 lapaq. la ni satay kajang hj samuri ni dah buat sistem self service. Baguslah...dulu servis depa ca, hameph...lambat gila...sampai masuk paper org komplen. Atas sbb tu kot depa buat inisiatif ni...bagus...bagus...bagus...sbb byk kaunter...cepat....
Esoknya (17/3/2010), plan wajib nk pi Zoo Negara. Memandangkan hubby asik sibuk ja nk bwk anak pi Zoo Taiping, ayah janji nk pi Zoo Negara, bg cucu2 tgk. Heheheh...lamanya x pi Zoo...
Mahal gak nk masuk la...isk...isk...isk....
Tgk la anak menakan aku, kak wani...kalo suruh senyum bila tangkap pic...macam tu la dia snyum... heheheh...


Kat zoo, sib baik anak nk naik stroller Ami. Sepanjang-pjg jln kat zoo anak dlm stroller. Selamat ibu dgn abah. Cuma sian kat along sbb kena gilir2 dukung Ami...sewa ya along....hehehe

Seronok bila tgk gelagat anak2 tgk binatang...


Anak sempat lg beramah mesra dgn patung Leomag ka apa ntah kat dlm kwsn Zoo tu... siap bersantai2 lagi...

Sempat lg posing di pintu keluaq sbg kenangan, tp ayah x mau tangkap sama....x lengkap la...
Lepas abes melawat Zoo, terus menuju ke PD. Mulanya ingatkan nk lepak ja PD, tuptup... mesyuarat suruh pack barang sblm pi Zoo...overnite di PD....wow
Baie booking Bayu beach resort....not bad...

Mcm apartment la, ada 2 bilik, 3 bathroom, hall, kitchen, balkoni, swimming pool and private beach.

Ptg tu and next morning kami habiskan amsa dgn layan anak2 mandi kolam dan jugak mandi laut. Tp anak mcm takut sket dgn laut...hm....
Ami confuse bila aku dgn kakak tanam kaki dia dlm pasir...anak seronok aku bg dia main pasir...

Makanan dia pun boleh tahan...anak pulun kuih pau dia...sedap kot...aku x rasa pong...

Overall, mmg sgt2 besh sbb ramai2. Kalo selalu2 mcm ni pun ok gak. Next plan mana ek? Bukit merah ka bukit tinggi? jengjengjeng...sbb Pulau Perhentian cancel sbb paklang nk kawen....

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers