Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Friday, January 22, 2010

SP - Kerteh - Kemaman - Marang

Jan 8, Friday morning kami sekeluarga (2 bijik keta) bertolak ke T'ganu sbb PakCik kena report work and do medical check up and few things before he can start working as off shore chef.

Dari SP, kami menuju Terengganu. Bukannya dekat...menuju ke Kerteh nu. Memang mencabar sungguh perjalanan.

Anak muntah 3 kali sepanjang perjalanan...pening kot. Tapi aku dgn Pakcik waktu kecik2 dulu mmg x tahan jalan jauh...mmg muntah. Tp spjg aku dok bwk jalan anak sblm2 ni sampai ke Klantan dan Melaka dulu..x pernah lak dia muntah...

Main buai dulu kat R&R

Rasa hensem lak budak kecik nih pakai sweater yg ada hud cam ni

Sib baik ada Pakcik yg rajin melayan...kalo dak...jenuh la ibu


Masa untuk sarapan...isi perut dulu.
Aku dan hubby cuma minum sbb kami dah blasah nasik lemak sblm bertolak



Pakcik dan Acu

Jom ar maktok naik buai



Pukul 8.30pg kami dr SP, sampai di Paka pukul 9mlm. Lebih dr 12 jam dlm keta. Sudahnya kami stay di Rumbia Villa, Paka. Price dia 275 per nite, rumah semiD 3 bilik.
But not bad, semua bilik ada double bed...master bedroom katil king. Water heater ada, iron ada. Tp yg paling aku suka...ada washing machine siap dgn dryer skali. AKu pun apa lgi....mlm tu siap basuh baju dan keringkan siap2. Baju anak yg 5 pasang berganti spjg perjalanan...pun siap basuh dan keringkan....hehehehhe



Acu cbuk nk tgk BOF

Tp ilang channel...ntah apa la anak buat...sib baik abah terer

Master bedroom...bathroom ada tab


Bilik tgh...pakcik tidoq luaq....hahahah

Mlm tu mulanya igt nk keluaq mkn...sudahnya mkn nasik lemak yg mak masak utk bwk bekal... bila dah ekkenyangan....sudahnya hubby dgn pakcik ja keluaq melilau tgk bandar cahaya...

Kek Marble pandan coklat yg habis sekali hadap ja

Anak nk call sapa tu



Dah siap2 nk ke Kerteh

Check2 suma barang ada dak? Jgn tinggai apa2





Dari Paka kami ke Kerteh, pakcik kena buat med checkup kat Klinik SYed Badaruddin. Byk gila cawangan dia...kat Paka pun ada.
Ketat prosedur dia, nk amik urin pun nk tgk....hahahhaha...
Result x le dpt on the spot....pakcik ada trg from 10-12 Jan and appointment with Petronas doc on Jan 15. So pakcik kena la tinggai sorang2....=P
Lps siap urusan pakcik, kami terus ke Kemaman nk tgk tempat pakcik nk trg on the next day. TSTC sblh TATiUC.
Malamnya kami stay dia Kemaman Inn. Budget hotel. Mulanya igt nk stay di Cherating but people there not advise...sbb pg2 jem gila and trg start at 8.30a.m. Takut x dan sampai. Keluaq koi 6pg pun blom tentu because of 1 bridge. So we stay after the bridge...and take us about 15 mins to TSTC ja.

Bdk kecik yg letih...mana la x letih...loncat sana loncat sini....lari sana latri sini....org yg jaga dia suma letih...dia gak yg x letih2




TSTC before trg start

Sbbnya aku amik pic kat sblm menatang ni? AKu tringat 1 crita about 1st Africa American asUS Marine Diver. Tajuk apa aku x igt....tp besh gilar

Isi jgn x isi

Cherating



Try naik tgk...ada brani?

amau ya abah...akuuut


Abah...akuuuuuuuuut

Us

Pantai telaga Simpul






Kami tinggaikan pakcik di Kerteh...ada transit hostel. Kami menuju balik tp overnite 1 mlm lagi di Marang...

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers