Keluarga Besar Hj Mohd Rejab

Keluarga Besar Hj Mohd Rejab
Syawal 2016

Keluarga Besar Puan Zaiton

Keluarga Besar Puan Zaiton
Jan 2013 - Cameron Highland

Saturday, September 12, 2009

Berbuka posa beramai-ramai (BIG family)

Hari ni aku sangat2 suka, sebabnya? Sebabnya my BIG2 family berkumpul di rumah my parents. Mak ayah buat bukak posa beramai2 hari ni. Ramai yang mai, family long, family P'cik An, family M'cik Yang, family Tam, kawan2 abang (bro'), family Jang dan beberapa orang lain lagi.

Menunya? Main dish...nasi ulam dengan sayur keladi (hubby panggil sayur kora). Tambah dengan bihun, nasi putih, lauknya pulak ayam goreng kicap, siakap masak 3 rasa dan kuih muih yang pelbagai. Not to forget desert yang aku buat smlm, triffle.

Ni lah rupa triffle yg aku buat mlm smlm. Msk fridge.

Si kecik ni pun sibuk nk buat bara

xpa...tunggu Ayan besar sikit...nanti Ayan take over kerja bakaq2 ni tau.


P'cik An mengasuh Aqiel

Siakap 3 rasa dlm proses

5 ekor siap goreng...tunggu kuah ja.

Ish...geramnya. Tokcik dukung Syahmi lak. xdak ka org nk dukung Ayan?

Boy dok isi daging utk bakaq


Aqirl...lapaq ka Aqiel?

Syoknya Syahmi lena.

Long, Maksu Maria dgn Sarah dan Mila (future SIL...insya-Allah)

kerja....kerja...jgn sembang ja

Nasi ulam...sayoq kora mana?

bihun goreng

Ayam goreng kicap

Siakap bakaq

Siakap 3 rasa


Kakak menangis sebab rindu kat abah (BIL) yg x balik minggu ni. Semua org ada, abah dia ja yg x dak.

Tunggu waktu berbuka

Amin...


Orang sibuk mkn, dia sibuk main kucing

Semua yang dah kekenyangan


Conclusion? Mesti la happy, sebab dpt kumpul ramai2 mcm ni. Minggu depan dah raya, mesti ramai jugak...pastu 25/9 kat umah long pulak...ajon angkat nikah...hehehehe

Sedaq x sedaq, Ramadhan dah hampir ke penghujung. Apakah kita bakal bertemu lagi Ramadhan yang mulia ini? Huallahualam...

No comments:

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Pakej Meja Pengantin - Kg Bujang

Taman Sg Lalang

Taman Sg Lalang

Semeling

Followers